Her er vores første bæredygtighedsrapport

Skou Gruppen har gennem flere år haft fokus på, hvordan man kan skubbe sin egen forretning og byggebranchen i en mere bæredygtig retning.

Nu er dette arbejde konkretiseret i en bæredygtighedsstrategi, som vores partnerkreds vedtog før sommerferien – og i forlængelse heraf offentliggør Skou Gruppen nu sin første bæredygtighedsrapport, som dækker 2022.

”Det har været en rigtig god proces at arbejde med at formulere bæredygtighedsstrategien og mærke, at det er noget, som ejerne er ærligt optaget af at konkretisere og forankre i Skou Gruppen,” siger Nickolai Lindberg. Han er projekt- og bæredygtighedsansvarlig hos Skou Gruppen og står bl.a. for udarbejdelse af bæredygtighedsstrategien, implementering af vedtagne tiltag og rapportering samt DGNB-certificeringer.

Bæredygtighed har længe været i fokus

Skou Gruppen har længe arbejdet aktivt med bæredygtighed, bl.a. ved at bygge DBNG-certificerede byggerier, anvende træ i stedet for stål og beton samt fremme diversitet i byggeriet.

”Vi ønsker at være med til at skubbe byggebranchen i en endnu mere bæredygtig retning, og vi går gerne forrest på udvalgte områder,” siger Skou Gruppens administrerende direktør Martin Skou Heidemann og tilføjer:

”Nu er vi klar til næste skridt efter en struktureret proces, som Nickolai har været tovholder på. I samarbejde med konsulenter fra SMV:Grøn har vi kortlagt, hvordan Skou Gruppen kan gøre den største forskel, når vi fremover investerer i bæredygtighed. Jeg er glad og stolt over, at vi derfor kan rapportere om vores bæredygtighed, længe før det bliver et krav for en virksomhed som vores.”

Verdensmål 5, 7, 8 og 12

Skou Gruppen har udvalgt fire af FN’s Verdensmål, hvor virksomheden vil gøre en særlig indsats, måle og rapportere effekten. Det er på områderne ligestilling, bæredygtig energi, ansvarligt forbrug og produktion samt ansvarlige jobs og økonomisk vækst.

Her på hjemmesiden kan du læse mere om Skou Gruppens arbejde med bæredygtighed.

Bæredygtighedsrapportering to år før det bliver et krav

”Vores første bæredygtighedsrapport er netop offentliggjort, men rent faktisk forventer vi, at virksomheder af vores størrelse først får pligt til at rapportere om bæredygtighed i 2025,” siger Nickolai Lindberg.

”Den næste bæredygtighedsrapport fra Skou Gruppen kommer i forbindelse med vores årsregnskab i begyndelsen af 2024 og kommer til at dække hele 2023. Det betyder, at vi har tid til at øve os og blive meget mere præcise – længe før det bliver et krav,” tilføjer han.

”Med vores bæredygtighedsstrategi og rapportering vil vi også gerne understrege, at vi vil bidrage til at rykke byggebranchen i en mere bæredygtig retning. Og vi vil være en kompetent sparringspartner for vores kunder, når det gælder bæredygtighed. Der er også et element af efteruddannelse for vores medarbejdere i det,” siger Martin Skou Heidemann.

Bæredygtighedsrapporten findes her.

Aktuelt

Helstegt pattegris, sol og sommerstemning i Holbæk

De 12 nye og topmoderne lejligheder på Labæk er afleveret efter en gennemgribende modernisering og energirenovering. Nu er arbejdet på Byg33’s boligejendom på Borchsvej så langt, at man også kan…
22. maj 2024

Tømrer med sans for detaljen i 50 år

Svend Erik Jespersen er tømrer hos GRM Trapper/Skou Gruppen og noget af en kulturbærer. Nu har han været 50 år i samme job. Et alsidigt arbejde, hvor man kommer godt…
08. maj 2024

Modernisering af 251 boliger for Glostrup Boligselskab

Skou Gruppen skal renovere, energioptimere, ombygge og udbygge Glostrup Boligselskabs afdeling 33, Birke-/Bøgeskoven. Over de kommende godt to år skal 248 almene boliger renoveres og moderniseres, mens der skal etableres…
26. april 2024

Nu moderniseres de almene boliger i Stationsparken 1

Kommer man forbi Arbejdernes Boligselskabs afdeling 1 i Gladsaxe her i foråret 2024, vil man bemærke, at en af foreningens otte boligblokke er grundigt indpakket i stilladser og presenning. Den…
17. april 2024

Skou Gruppen udklækker fem nye tømrere

I marts 2024 modtog fem lærlinge fra Skou Gruppen deres svendebrev. Tre af disse nyudlærte tømrersvende fandt deres læreplads og vej ind i byggebranchen gennem venner og familie. For eksempel…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet