Modernisering af 251 boliger for Glostrup Boligselskab

Skou Gruppen skal renovere, energioptimere, ombygge og udbygge Glostrup Boligselskabs afdeling 33, Birke-/Bøgeskoven.

Over de kommende godt to år skal 248 almene boliger renoveres og moderniseres, mens der skal etableres tre nye boliger. Desuden bliver 26 boliger i bebyggelsen omdannet til tilgængelighedsboliger.

”Vi er glade og stolte over at være valgt til at gennemføre denne hovedentreprise. Vi har tidligere gennemført lignende projekter for store boligforeninger med tæt lav bebyggelse. Så det er en opgave, som ligger lige til højrebenet for os,” siger Skou Gruppens administrerende direktør, Martin Skou Heidemann, om den nye hovedentreprise.

Tæt, lavt byggeri fra 80’erne og 90’erne

Birke- /Bøgeskoven er én af Glostrup Boligselskabs afdelinger og blev oprindeligt opført i fire etaper fra midt i 80’erne til midt i 90’erne.

I dag rummer boligforeningen 248 lejligheder med et samlet areal på i alt ca. 20.000 kvadratmeter. Der er 154 rækkehuse med familieboliger i 1½ plan, fire rækkehuse, som er opdelt i otte studieboliger og seks boligblokke på mellem to og tre etager, hvor der i alt er 90 lejligheder.

”Boligselskabet har valgt at entrere med Skou Gruppen, fordi de bl.a. har erfaringer med at renovere almene boliger og håndtere den opgaver, det indebærer at renovere et større boligområde,” siger Per Dalhammer, som er forvaltningschef hos Glostrup Boligselskab.

”Vi ser frem til samarbejdet og glæder os til at få nogle mere tidssvarende og energioptimerede boliger,” tilføjer han.

En stor energirenovering og modernisering

Alle Birke- /Bøgeskovens boliger skal renoveres ude og inde. Renoveringen omfatter blandt andet udskiftning af tage, samtlige døre, vinduer og karnapper samt en totalrenovering af badeværelserne.

Rundt omkring i bebyggelsen er der desuden en række skure med både tekniske, private og fælles formål. Disse skal også renoveres.

Derudover skal der etableres tre helt nye boliger i en ca. 270 kvadratmeter stor selvstændig bygning, som tidligere har huset vaskeri og kontor. 26 af de i alt 251 nyrenoverede lejeboliger skal også indrettes som tilgængelighedsboliger.

Resulterer i topmoderne lejeboliger

”Det er en stor og gennemgribende renovering og modernisering, vi skal gennemføre i Birke- /Bøgeskoven. Den kommer til at foregå i seks etaper over de kommende godt to år, og mens arbejdet foregår inde i lejlighederne, bliver beboerne genhuset,” forklarer Skou Gruppens projektchef, Allan Wissing.

”Beboerne kan se frem til et par år, hvor vi bevæger os etapevis igennem bebyggelsen, og hvor de i perioder genhuses. Men når vi er færdige, vil de kunne flytte ind i så godt som nye, topmoderne lejeboliger. Deres boliger får et bedre indeklima og bliver mere energivenlige. Desuden får de helt nye badeværelser og meget mere,” siger han.

Fakta om projektet:

Energirenovering, modernisering og ombygning af Birke- /Bøgeskoven
248 almene boliger renoveres inde og ude, og tre nye lejligheder etableres. 26 lejligheder bliver tilgængelighedsboliger
Projektet påbegyndes i foråret 2024 og forventes afsluttet i sommeren 2026
Bygherre er Glostrup Boligselskab
Bygherrerådgiver er KUBEN Management A/S
Totalrådgiver er Rubow Arkitekter A/S
Underrådgiver på ingeniørarbejder er Dominia A/S
Hovedentreprenør er Skou Gruppen A/S

Billeder fra Birke- /Bøgeskoven:

Aktuelt

Helstegt pattegris, sol og sommerstemning i Holbæk

De 12 nye og topmoderne lejligheder på Labæk er afleveret efter en gennemgribende modernisering og energirenovering. Nu er arbejdet på Byg33’s boligejendom på Borchsvej så langt, at man også kan…
22. maj 2024

Tømrer med sans for detaljen i 50 år

Svend Erik Jespersen er tømrer hos GRM Trapper/Skou Gruppen og noget af en kulturbærer. Nu har han været 50 år i samme job. Et alsidigt arbejde, hvor man kommer godt…
08. maj 2024

Nu moderniseres de almene boliger i Stationsparken 1

Kommer man forbi Arbejdernes Boligselskabs afdeling 1 i Gladsaxe her i foråret 2024, vil man bemærke, at en af foreningens otte boligblokke er grundigt indpakket i stilladser og presenning. Den…
17. april 2024

Skou Gruppen udklækker fem nye tømrere

I marts 2024 modtog fem lærlinge fra Skou Gruppen deres svendebrev. Tre af disse nyudlærte tømrersvende fandt deres læreplads og vej ind i byggebranchen gennem venner og familie. For eksempel…
02. april 2024

Det går godt hos Skou Gruppen

Vi styrer sikkert gennem usikre tider i byggeriet. Det netop afleverede årsregnskab for 2022-23 viser lidt mindre omsætning og et lidt større et overskud før skat sammenlignet med året før.…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet