600 CLT-elementer til Uddannelsescenter Bispebjerg

Skou Gruppen er godt i gang med at opføre det nye Uddannelsescenter Bispebjerg i totalentreprise. For et par måneder siden begyndte tømrerne med at sætte de første beslag til de bærende trækonstruktioner i betondækket. Om lidt er der rejsegilde, og om endnu en måneds tid vil det sidste CLT-element være på plads.

”Jeg er oprindelig tømrer, så det er bare enormt fedt at se vores egne folk gå og arbejde med montagen af CLT. Lige nu har vi 10 tømrere beskæftiget her, og de skal placere 600 CLT-elementer,” siger Emil Vitus Jensen, som er Skou Gruppens projektleder.

”Vores egne tømrere har efterhånden stor erfaring med at arbejde med CLT-elementerne, som vi også brugte i et andet større byggeri på Frederiksborg Byskole,” tilføjer han.

Nybyggeri med islæt af gamle traditioner

Det 2.450 kvadratmeter store Uddannelsescenter Bispebjerg bygges i et område med det fredede Bispebjerg Hospital som nærmeste nabo.

Med en beliggenhed i det historiske område har Skou Gruppen i samarbejde med BBP Arkitekter og rådgivende ingeniører Dominia både kigget mod mere bæredygtige løsninger som CLT og historisk byggeteknik for at skabe et inspirerende miljø for den fremtidige læring og forskning.

For at byggeriet hænger sammen med de historiske omgivelser, opfører man en skalmur i røde mursten uden om træskelettet. Og de røde mursten er genbrugssten fra den nedrevne kirkemur fra Bispebjerg Kirkegård. Murværket etableres med hydraulisk kalkmørtel, så det bliver muligt, at murstenene kan genbruges endnu engang ude i fremtiden.

”Det bliver et specielt og meget flot hus med et flot mønstret murværk og mange fine detaljer,” siger Emil Vitus Jensen.

Farverig indretning og brandsikring

Mens trækonstruktionen ude bliver skjult af et flot murværk, kommer træ til at gå igen i uddannelsescentrets indretning, hvor der er synlige træribber i loftet, og hvor trækonstruktionen bliver synlig på væggene. Farverne i indretningen har farvekunstner Malene Bach sammensat, så bygningens indre får et varmt og farverigt udtryk som en kontrast til det kliniske hospitalsmiljø.

”CLT-elementerne males i lasurmaling, så træets strukturer bliver synligt inde. Desuden behandles træet med en brandhæmmende lakering efterfølgende,” siger Emil Vitus Jensen.

Klar til rejsegilde i uge 25

Inden arbejdet med montage af CLT-elementerne kunne begynde, skulle der udgraves til en parkeringskælder og etableres en ny parkeringskælder under det nye uddannelsescenter.

Dette jord- og betonarbejde har været udfordret af det vådeste efterår og forår i mands minde, men nu skrider byggeriet rigtig godt fremad. Så byggelederen forsikrer, at projektet er klar til det planlagte rejsegilde i uge 25:

”Vi når i hvert fald at få et par spær på plads, så der er noget at hænge krans og flag op i,” siger Emil Vitus Jensen.

Aktuelt

Ny teknisk direktør fra egne rækker

Skou Gruppen gennemfører nu en ledelsesrokade, efter et ønske om at få hverdagen til at balancere anderledes mellem det private og det arbejdsmæssige. Alexander Hermansen udpeges som ny teknisk direktør.…
26. juni 2024

Varmt rejsegilde på uddannelsescenter

På årets længste dag havde Region Hovedstaden inviteret håndværkerne og alle andre involverede til rejsegilde på det nye uddannelsescenter til Bispebjerg Hospital. Glæde, stolthed og forventning strålede ud fra talerstolen…
24. juni 2024

Ny i byggeriet og praktik hos Skou Gruppen

Selvom man aldrig før har sat sine fødder på en byggeplads, kan det godt være en rigtig god karrierevej. Nor Al-Uboody har fundet vej til en uddannelse som byggekoordinator. I…
07. juni 2024

Rejsegilde på nyt samlingssted Ved Betty Nansens Plads

Det 520 kvadratmeter store nye samlingssted bliver et mødested for lokale beboere med tilbud om kulturelle aktiviteter og fællesspisning. Nu er håndværkerne så langt, at Frederiksberg Forenede Boligselskaber, FFB, kunne…
03. juni 2024

DGNB Guld-certificering er ikke så ligetil endda

Tror man, det er nemt at opnå DGNB Guld-certificering, står man ifølge Skou Gruppens byggeleder til noget af en overraskelse. Det tager tid og kræver en daglig indsats. Sådan en…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Alexander Hermansen

Teknisk direktør, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef og viceadm. direktør, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Jesper Egund

Byggeteknisk og juridisk rådgiver, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet