Varmt rejsegilde på uddannelsescenter

På årets længste dag havde Region Hovedstaden inviteret håndværkerne og alle andre involverede til rejsegilde på det nye uddannelsescenter til Bispebjerg Hospital. Glæde, stolthed og forventning strålede ud fra talerstolen og om kap med varmen fra to pølsevogne og den gavmilde juni-sol.

Byggechef Lennon Andersen fra Region Hovedstaden bød de mange deltagere velkommen og gav ordet til regionsrådsformand Lars Gaardhøj, som udtrykte sin begejstring for at se det nye uddannelsescenter tage form:

Det nye uddannelsescenter vidner om, at vi i Region Hovedstaden vil investere i uddannelse, og sådan et center er vigtigt for et moderne hospital. Huset får et auditorium med plads til 200 mennesker, 12 undervisningslokaler og en lounge. Men det bliver også et meget fleksibelt hus, som kan tilpasses til fremtidens behov,” sagde han bl.a. og fortsatte:

”Desuden tager vi et vigtigt skridt i retning af mere bæredygtigt byggeri med dette projekt, hvor vi sparer på betonen, bruger træ og genbruger mursten fra en tidligere kirkegårdsmur herude på Bispebjerg. Så jeg vil gerne sige tillykke til os alle sammen og en stor tak til Center for Ejendomme, til Skou Gruppen og til de ca. 30 håndværkere og projektfolk, som arbejder med projektet.”

Lennon Andersen supplerede regionsrådsformanden med at takke alle, som er involveret i at realisere det helt særlige uddannelsescenter, som bygges for fremtidens sundhedsvæsen.

”Det bliver virkelig smukt. I arbejder i al slags vejr, og vi holder tidsplanen, så vi regner med at kunne invitere til indvielse i begyndelsen af 2025,” sagde han.

Vigtigt for Bispebjerg Hospital

Vicedirektør Kirsten Wisborg fra Bispebjerg Hospital udtrykte glæde og stolthed over, at det uddannelsescenter, som hospitalet længe har ønsket sig, nu endelig er ved at tage form.

”Det er mennesker, som kommer til at udfylde de smukke rammer i uddannelsescentret med deres engagement, kompetence og energi. Det kan vi glæde os til, for det er en milepæl for Bispebjerg Hospital som uddannelsessted og forskningshospital,” sagde hun.

Når uddannelsescentret står færdigt til næste år, kommer alle faggrupper inden for sundhedssektoren til at kunne komme i centret, udbygge deres kompetencer, forske, dele viden og arbejde med innovation.

”Det har vi brug for, så vi også i fremtiden kan tilbyde vores patienter den bedste behandling,” sagde Kirsten Wisborg.

Det oprindelige, det nye og det mere bæredygtige

På vegne af Skou Gruppen tog arkitekt Ebbe Wæhrens fra BBP Arkitekter ordet og mindede deltagerne om, at det nye uddannelsescenter repræsenterer et paradigmeskifte inden for byggeri.

Ikke så langt fra uddannelsescentret er man godt i gang med den udvidelse af Bispebjerg Hospital, som blev sat i gang for nogle år siden. Dette projekt bærer præg af, at bæredygtighed ikke var så meget i fokus dengang som nu. Desuden er uddannelsescentret omgivet af de mere end 100 år gamle og bevaringsværdige bygninger, der udgør det oprindelige hospital.

”Paradigmeskiftet består i at tænke nyt og trække på gamle teknikker. Vi bruger træ og genbrugsmaterialer for at gøre byggeriet mere bæredygtigt, og vi tager nogle af de gamle teknikker i brug igen. På den måde kommer uddannelsescentret også til at citere og revitalisere det oprindelige hospitalsbyggeri,” sagde han bl.a.

Læs mere om de bæredygtige løsninger i Uddannelsescenter Bispebjerg her.

 

Aktuelt

Ny teknisk direktør fra egne rækker

Skou Gruppen gennemfører nu en ledelsesrokade, efter et ønske om at få hverdagen til at balancere anderledes mellem det private og det arbejdsmæssige. Alexander Hermansen udpeges som ny teknisk direktør.…
26. juni 2024

600 CLT-elementer til Uddannelsescenter Bispebjerg

Skou Gruppen er godt i gang med at opføre det nye Uddannelsescenter Bispebjerg i totalentreprise. For et par måneder siden begyndte tømrerne med at sætte de første beslag til de…
18. juni 2024

Ny i byggeriet og praktik hos Skou Gruppen

Selvom man aldrig før har sat sine fødder på en byggeplads, kan det godt være en rigtig god karrierevej. Nor Al-Uboody har fundet vej til en uddannelse som byggekoordinator. I…
07. juni 2024

Rejsegilde på nyt samlingssted Ved Betty Nansens Plads

Det 520 kvadratmeter store nye samlingssted bliver et mødested for lokale beboere med tilbud om kulturelle aktiviteter og fællesspisning. Nu er håndværkerne så langt, at Frederiksberg Forenede Boligselskaber, FFB, kunne…
03. juni 2024

DGNB Guld-certificering er ikke så ligetil endda

Tror man, det er nemt at opnå DGNB Guld-certificering, står man ifølge Skou Gruppens byggeleder til noget af en overraskelse. Det tager tid og kræver en daglig indsats. Sådan en…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Alexander Hermansen

Teknisk direktør, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef og viceadm. direktør, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Jesper Egund

Byggeteknisk og juridisk rådgiver, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet