Nyt kulturelt kraftcenter på Frederiksberg

Takket være en donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan Frederiksberg Forenede Boligselskaber nu etablere et kulturelt samlingspunkt ved Betty Nansens Plads. Skou Gruppen er ansvarlig for byggeentreprisen og har netop påbegyndt arbejdet.

“Vi er begejstrede for muligheden for at indrette dette moderne samlingssted på Betty Nansen Plads i Frederiksberg. Det vil blive et spændende mødested for lokale beboere med tilbud om kulturelle aktiviteter og fællesspisning. Derudover vil stedet også producere daglige måltider til hjemløse,” siger Frantz Rose, Skou Gruppens byggeleder for projektet.

Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB) er bygherre for det nye, multifunktionelle fælleshus, som realiseres med en generøs bevilling på 15,2 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Indvielse i Sommeren 2024

Sammen med fire håndværkere fra Skou Gruppen er Frantz Rose netop begyndt på byggeentreprisen, der omfatter indretning af de fysiske rammer for det 520 kvadratmeter store samlingssted. Projektet foregår i stueetagen i FFB’s nyrenoverede boligafdeling, som tilbyder boliger til unge og borgere med bevægelseshandicap.

Skou Gruppen håndterer byggeentreprisen, og Bravida står for teknikentreprisen. Begge dele forventes afsluttet i maj, hvorefter et storkøkken og andet inventar vil blive installeret, så det nye mødested kan åbne til sommer.

Forvandling af en Bydel

Oprettelsen af det nye samlingssted markerer det sidste skridt i transformationen af området omkring Betty Nansens Plads med målet om at skabe en levende og attraktiv bydel for beboere, foreninger og besøgende.

“I mange år har vi arbejdet på at transformere området omkring Betty Nansens Plads til en spændende og mangfoldig bydel. Jeg er begejstret for, at vi nu også kan være pionerer inden for at integrere kultur og social bæredygtighed på et sted, der tilbyder flere funktioner til gavn for mange mennesker. Dette projekt ville ikke have været muligt uden donationen fra Den A.P. Møllerske Støttefond og vores fremragende partnere som Junkfood og Kaffe Karma – stor tak til dem,” siger Laurits Roikum, formand for FFB.

Samarbejde med Socialøkonomiske Virksomheder

Det nye samlingssted, der får navnet “Ved Betty Nansens Plads”, vil blive drevet i et samarbejde mellem den socialøkonomiske virksomhed Kaffe Karma, den almennyttige forening JunkFood og FFB.

Planen er at tilbyde en bred palette af aktiviteter, kulturarrangementer og sociale fællesskaber, såsom mindre koncerter og fællesspisninger. Derudover vil Kaffe Karma drive en café, og JunkFood vil dagligt producere nærende måltider til hjemløse fra stedet.

Aktuelt

Ny teknisk direktør fra egne rækker

Skou Gruppen gennemfører nu en ledelsesrokade, efter et ønske om at få hverdagen til at balancere anderledes mellem det private og det arbejdsmæssige. Alexander Hermansen udpeges som ny teknisk direktør.…
26. juni 2024

Varmt rejsegilde på uddannelsescenter

På årets længste dag havde Region Hovedstaden inviteret håndværkerne og alle andre involverede til rejsegilde på det nye uddannelsescenter til Bispebjerg Hospital. Glæde, stolthed og forventning strålede ud fra talerstolen…
24. juni 2024

600 CLT-elementer til Uddannelsescenter Bispebjerg

Skou Gruppen er godt i gang med at opføre det nye Uddannelsescenter Bispebjerg i totalentreprise. For et par måneder siden begyndte tømrerne med at sætte de første beslag til de…
18. juni 2024

Ny i byggeriet og praktik hos Skou Gruppen

Selvom man aldrig før har sat sine fødder på en byggeplads, kan det godt være en rigtig god karrierevej. Nor Al-Uboody har fundet vej til en uddannelse som byggekoordinator. I…
07. juni 2024

Rejsegilde på nyt samlingssted Ved Betty Nansens Plads

Det 520 kvadratmeter store nye samlingssted bliver et mødested for lokale beboere med tilbud om kulturelle aktiviteter og fællesspisning. Nu er håndværkerne så langt, at Frederiksberg Forenede Boligselskaber, FFB, kunne…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Alexander Hermansen

Teknisk direktør, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef og viceadm. direktør, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Jesper Egund

Byggeteknisk og juridisk rådgiver, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet