Nyt kulturelt kraftcenter på Frederiksberg

Takket være en donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan Frederiksberg Forenede Boligselskaber nu etablere et kulturelt samlingspunkt ved Betty Nansens Plads. Skou Gruppen er ansvarlig for byggeentreprisen og har netop påbegyndt arbejdet.

“Vi er begejstrede for muligheden for at indrette dette moderne samlingssted på Betty Nansen Plads i Frederiksberg. Det vil blive et spændende mødested for lokale beboere med tilbud om kulturelle aktiviteter og fællesspisning. Derudover vil stedet også producere daglige måltider til hjemløse,” siger Frantz Rose, Skou Gruppens byggeleder for projektet.

Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB) er bygherre for det nye, multifunktionelle fælleshus, som realiseres med en generøs bevilling på 15,2 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Indvielse i Sommeren 2024

Sammen med fire håndværkere fra Skou Gruppen er Frantz Rose netop begyndt på byggeentreprisen, der omfatter indretning af de fysiske rammer for det 520 kvadratmeter store samlingssted. Projektet foregår i stueetagen i FFB’s nyrenoverede boligafdeling, som tilbyder boliger til unge og borgere med bevægelseshandicap.

Skou Gruppen håndterer byggeentreprisen, og Bravida står for teknikentreprisen. Begge dele forventes afsluttet i maj, hvorefter et storkøkken og andet inventar vil blive installeret, så det nye mødested kan åbne til sommer.

Forvandling af en Bydel

Oprettelsen af det nye samlingssted markerer det sidste skridt i transformationen af området omkring Betty Nansens Plads med målet om at skabe en levende og attraktiv bydel for beboere, foreninger og besøgende.

“I mange år har vi arbejdet på at transformere området omkring Betty Nansens Plads til en spændende og mangfoldig bydel. Jeg er begejstret for, at vi nu også kan være pionerer inden for at integrere kultur og social bæredygtighed på et sted, der tilbyder flere funktioner til gavn for mange mennesker. Dette projekt ville ikke have været muligt uden donationen fra Den A.P. Møllerske Støttefond og vores fremragende partnere som Junkfood og Kaffe Karma – stor tak til dem,” siger Laurits Roikum, formand for FFB.

Samarbejde med Socialøkonomiske Virksomheder

Det nye samlingssted, der får navnet “Ved Betty Nansens Plads”, vil blive drevet i et samarbejde mellem den socialøkonomiske virksomhed Kaffe Karma, den almennyttige forening JunkFood og FFB.

Planen er at tilbyde en bred palette af aktiviteter, kulturarrangementer og sociale fællesskaber, såsom mindre koncerter og fællesspisninger. Derudover vil Kaffe Karma drive en café, og JunkFood vil dagligt producere nærende måltider til hjemløse fra stedet.

Aktuelt

Nu moderniseres de almene boliger i Stationsparken 1

Kommer man forbi Arbejdernes Boligselskabs afdeling 1 i Gladsaxe her i foråret 2024, vil man bemærke, at en af foreningens otte boligblokke er grundigt indpakket i stilladser og presenning. Den…
17. april 2024

Skou Gruppen udklækker fem nye tømrere

I marts 2024 modtog fem lærlinge fra Skou Gruppen deres svendebrev. Tre af disse nyudlærte tømrersvende fandt deres læreplads og vej ind i byggebranchen gennem venner og familie. For eksempel…
02. april 2024

Det går godt hos Skou Gruppen

Vi styrer sikkert gennem usikre tider i byggeriet. Det netop afleverede årsregnskab for 2022-23 viser lidt mindre omsætning og et lidt større et overskud før skat sammenlignet med året før.…
21. marts 2024

Gamle arbejdsbukser bliver til sko og bordplader

Et af områderne i Skou Gruppens bæredygtighedsstrategi er at finde nye veje til at genanvende mere af det, som før var affald. Nu er turen kommet til udtjent arbejdstøj, der…
26. februar 2024

En væksthistorie til håndværkerne i Faxe

Den 12. december havde Business Faxe inviteret kommunens håndværksvirksomheder og -mestre til et håndværkertræf. Her fortalte Martin Skou Heidemann, direktør for Skou Gruppen, om den vækst, Skou Gruppen har opnået:…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet