Ny milepæl nået i ARC-projektet

Amager Ressourcecenter (ARC) har fået overdraget nøglerne til den nye administrationsbygning, som er opført af Skou Gruppen i totalentreprise.

Kvalitet og bæredygtighed har været i fokus for design og opførelse, og byggeriet står til at få en DGNB-guld certificering.

“Det har været fedt at være en del af et projekt, hvor kvalitet og sikkerhed har været så stor en prioritet for bygherren. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med ARC, og jeg er stolt af det arbejde, vi har udført og den bygning, som nu står færdig,” siger projektleder Emil Vitus Jensen fra Skou Gruppen om projektet.

Genkendeligt for medarbejderne

Bygningen, som er designet af BBP Arkitekter, er 90 meter lang med ca. 3.200 etagemeter fordelt på to planer. Bygningen skal huse ARC’s administration og en del af Københavns Kommunes Teknik- og miljøforvaltning. Det var vigtigt for BBP Arkitekter at skabe genkendelighed for medarbejderne i designet af den nye bygning.

”Personalet skal have gode betingelser for at udføre deres arbejde. Det handler om funktionalitet i hverdagen, men det handler også om at skabe et arbejdsmiljø med en god atmosfære. Det gør vi fx ved at bruge naturlige materialer og dagslys i mandskabsbygningen. Vi har desuden valgt at genbruge nogle af de ikoniske kunstværker fra den eksisterende bygning, som personalet kender,” siger Lise Sehested, der er arkitekt og partner hos BBP Arkitekter.

Bæredygtighed i fokus

Det er et krav fra Københavns Kommune, at byggeriet skal opnå DGNB-guld certificering, som er en målestandard for byggeriers bæredygtighed. Ingeniørvirksomheden Sweco har med deres ekspertise inden for bæredygtigt byggeri været med til at sikre dette.

”Centralt i projektet er en meget robust bygning, hvor valget af materialer lægger stor vægt på behovet for minimal vedligeholdelse og med lange levetider,” forklarer bæredygtighedsingeniør Charlotte Bjerregaard Jørgensen fra Sweco.

Nødvendige tilpasninger

ARC opnåede en DGNB-guld præcertificering i starten af 2023, og det er Skou Gruppens opgave at sikre, at byggeriet i sidste ende opnår certificeringen.

“Det har været en udfordring at leve op til kravene for en DGNB-guld certificering, men det har også været spændende at finde de rigtige løsninger,” siger Emil Vitus Jensen og tilføjer:

“Undervejs i projektet fandt vi f.eks. ud af, at linoleumsgulvene genererede for meget støj i forhold til, hvad certificeringen tillader. Vi var derfor nødt til at få syet støjdug på undersiden af linoleummet.”

Projektet har ikke officielt fået certificeringen endnu, men ud fra de test, der allerede er lavet, er Emil Vitus Jensen sikker på at projektet opnår DGNB-guld certificering.

Planen ændres til det bedre

Når medarbejderne fra ARC og Teknik-og miljøforvaltningen er flyttet ind i den nye bygning, bliver den gamle bygning revet ned for at gøre plads til parkeringspladsen.

”Det var ikke planen at genbruge betonen fra den gamle bygning, men bæredygtighed har været et fokuspunkt for hele byggeriet, så vi forslog bygherren at genbruge betonen fra den gamle bygning til fundamentet til den nye parkeringsplads. ARC er med på idéen, selvom det kræver noget ekstra arbejde,” siger Emil Vitus Jensen og tilføjer:

“ARC har generelt været meget åbne for forslag til ændringer og forbedringer, og det har gjort projektet sjovt at arbejde med. Jeg synes faktisk også, at vi har fået en bedre bygning ud af vores samarbejde.”

ARC-projektet er opdelt i tre etaper: Under første etape blev opmarcharealet med plads til 65 el-skraldebiler samt fem servicebiler opført. Administrationsbygningen blev opført i anden etape. Nu går Skou Gruppen i gang med tredje etape, hvor den gamle administrationsbygning skal rives ned og den nye parkeringsplads etableres.

Klik på fotos for større format:

Aktuelt

Ny i byggeriet og praktik hos Skou Gruppen

Selvom man aldrig før har sat sine fødder på en byggeplads, kan det godt være en rigtig god karrierevej. Nor Al-Uboody har fundet vej til en uddannelse som byggekoordinator. I…
07. juni 2024

Rejsegilde på nyt samlingssted Ved Betty Nansens Plads

Det 520 kvadratmeter store nye samlingssted bliver et mødested for lokale beboere med tilbud om kulturelle aktiviteter og fællesspisning. Nu er håndværkerne så langt, at Frederiksberg Forenede Boligselskaber, FFB, kunne…
03. juni 2024

DGNB Guld-certificering er ikke så ligetil endda

Tror man, det er nemt at opnå DGNB Guld-certificering, står man ifølge Skou Gruppens byggeleder til noget af en overraskelse. Det tager tid og kræver en daglig indsats. Sådan en…
31. maj 2024

Helstegt pattegris, sol og sommerstemning i Holbæk

De 12 nye og topmoderne lejligheder på Labæk er afleveret efter en gennemgribende modernisering og energirenovering. Nu er arbejdet på Byg33’s boligejendom på Borchsvej så langt, at man også kan…
22. maj 2024

Tømrer med sans for detaljen i 50 år

Svend Erik Jespersen er tømrer hos GRM Trapper/Skou Gruppen og noget af en kulturbærer. Nu har han været 50 år i samme job. Et alsidigt arbejde, hvor man kommer godt…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet