Det går godt hos Skou Gruppen

Vi styrer sikkert gennem usikre tider i byggeriet. Det netop afleverede årsregnskab for 2022-23 viser lidt mindre omsætning og et lidt større et overskud før skat sammenlignet med året før.

Skou Gruppen A/S nyder stor loyalitet hos og langvarige samarbejder med kunder og medarbejdere. Desuden er serviceafdelingen styrket og udbygget de senere år.

Det netop offentliggjorte regnskab fra Skou Gruppen viser for regnskabsåret 1. oktober 2022 til 30. september 2023 en omsætning på 318,6 mio. kr. (344 mio. kr. i 2021-22) og et resultat før skat på 12,2 mio. kr. (9,8 mio. kr. i 2021-22).

Et tilfredsstillende resultat

”Det er tilfredsstillende for os, at vi efter skat og afskrivninger når et resultat på niveau med de seneste år. Og at vi fortsat kan lægge til vores egenkapital og polstre virksomheden. Vel at mærke i en periode, hvor mange kolleger i branchen har det svært,” siger adm. direktør Martin Skou Heidemann.

Loyale kunder og dygtige, trofaste medarbejdere

”Det går så godt, takket være en meget stor gruppe af loyale og faste kunder. Desuden har vi et fantastisk team af dygtige medarbejdere og en meget lille udskiftning i teamet. Det er noget vi sætter stor pris på og som også afspejler sig i vores økonomi,” siger Martin Skou Heidemann og fortsætter:

”Vi har eksempler på kunder, som vi har haft mere 15 år, der stadig benytter os. Og vi har et godt løbende samarbejde med bl.a. Københavns Universitet, Forsvaret, Region Hovedstaden, EU’s Miljøagentur og en lang række kommuner i Hovedstadsområdet. Samtidig har vi nogle hamrende dygtige og ansvarsbevidste medarbejdere, som har været her i mange år. Vores gennemsnitlige anciennitet er lige nu 62 måneder, mens den for sammenlignelige virksomheder er 52 måneder.”

Udvidelse af den aktive ejerledergruppe

Skou Gruppen ledes af en kreds af aktive medejere, som supplerer hinanden mht. kompetencer og erfaringer. I det forgange år er en syvende medejer og leder optaget i partnerkredsen. Nemlig projektchef Allan Wissing der er blevet parter efter 14 år hos Skou Gruppen.

”Allan begyndte som snedker og har løbende fået mere ansvar, så han nu står nu i spidsen for nogle af vores store projekter. Hele vejen igennem har han vist, at han er en dygtig produktionsmand og god kulturbærer. Med ham i ejerledergruppen har vi fået styrket vores produktionsside,” siger Martin Skou Heidemann.

Den første bæredygtighedsrapport

Skou Gruppens første bæredygtighedsrapport udkom i oktober 2023, efter at ejergruppen inden sommerferien havde vedtaget en bæredygtighedsstrategi med fokus på fire af FN’s Verdensmål.

Det er Verdensmål som handler om ligestilling, bæredygtig energi, ansvarligt forbrug og produktion samt ansvarlige jobs og økonomisk vækst. På disse områder har Skou Gruppen sat en række konkrete mål, som virksomheden nu arbejder på at opfylde.

Fremover vil der årligt udkomme en bæredygtighedsrapport fra Skou Gruppen som på den måde forbereder sig på kundernes stigende interesse for bæredygtighed og de kommende krav ESG-rapportering.

En god ordrebeholdning af større opgaver

Martin Skou Heidemann forventer, at Skou Gruppen står godt rustet til en fornuftig drift fremover. Med en øget ordrebeholdning på 400 mio. kr. ved indgangen til det nye år forventer Skou Gruppen en let stigning i aktiviteten det kommende år og en overskudsgrad på niveau med den nuværende.

Netop nu er Skou Gruppen ved at færdiggøre ny administration og mandskabsfaciliteter for ARC Amager Ressourcecenter og en gennemgribende renovering af en boligforening i Taastrup. Desuden er yderligere to renoveringer af boligforeninger i henholdsvis Holbæk og Gladsaxe i gang, og opførelsen af et undervisningscenter ved Bispebjerg Hospital er også i fuld gang.

En stærk serviceafdeling

Skou Gruppen har også en betydelig serviceafdeling, som varetager bygningsvedligeholdelse og reparationer bl.a. for en lang række hovedstadskommuner, Københavns Universitet, Region Hovedstaden og Forsvaret. Netop serviceafdelingen er blevet styrket og udvidet gennem de seneste år:

”Service fylder efterhånden rigtig meget i vores virksomhed, og en egentlig serviceafdeling er over de senere år styrket med flere serviceledere og en administrativ medarbejder, som kan sikre koordineringen og kontinuiteten i kundekontakten,” siger Martin Skou Heidemann.

Se vores nøgletal

Aktuelt

Nu moderniseres de almene boliger i Stationsparken 1

Kommer man forbi Arbejdernes Boligselskabs afdeling 1 i Gladsaxe her i foråret 2024, vil man bemærke, at en af foreningens otte boligblokke er grundigt indpakket i stilladser og presenning. Den…
17. april 2024

Skou Gruppen udklækker fem nye tømrere

I marts 2024 modtog fem lærlinge fra Skou Gruppen deres svendebrev. Tre af disse nyudlærte tømrersvende fandt deres læreplads og vej ind i byggebranchen gennem venner og familie. For eksempel…
02. april 2024

Gamle arbejdsbukser bliver til sko og bordplader

Et af områderne i Skou Gruppens bæredygtighedsstrategi er at finde nye veje til at genanvende mere af det, som før var affald. Nu er turen kommet til udtjent arbejdstøj, der…
26. februar 2024

Nyt kulturelt kraftcenter på Frederiksberg

Takket være en donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan Frederiksberg Forenede Boligselskaber nu etablere et kulturelt samlingspunkt ved Betty Nansens Plads. Skou Gruppen er ansvarlig for byggeentreprisen og har…
23. februar 2024

En væksthistorie til håndværkerne i Faxe

Den 12. december havde Business Faxe inviteret kommunens håndværksvirksomheder og -mestre til et håndværkertræf. Her fortalte Martin Skou Heidemann, direktør for Skou Gruppen, om den vækst, Skou Gruppen har opnået:…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet