Nu moderniseres de almene boliger i Stationsparken 1

Kommer man forbi Arbejdernes Boligselskabs afdeling 1 i Gladsaxe her i foråret 2024, vil man bemærke, at en af foreningens otte boligblokke er grundigt indpakket i stilladser og presenning.

Den omfattende modernisering og energirenovering af 327 almene boliger, som Skou Gruppen står for, er allerede godt i gang. Projektet forventes at vare de kommende to år.

På hver boligblok påbegyndes arbejdet med nedrivning og asbestsanering af taget. Dette foregår på en blok ad gangen, hvorefter håndværkerne kan begynde at etablere en ny tagkonstruktion samt ventilationsløsninger og gå videre med isolering og modernisering af boligerne både indenfor og udenfor i en løbende proces.

”Vi starter på hver af de otte blokke med at fjerne det gamle pladetag og asbesttag, hvilket tager fem til seks uger for hver blok,” forklarer projektleder Claus Søndergaard fra Skou Gruppen.

”Når vi er færdige med asbestarbejdet på en boligblok, fortsætter de særligt uddannede asbestarbejdere til den næste blok. Samtidig begynder vi udskiftningen af vinduer og altandøre på den første boligblok, og vi etablerer den nye tagkonstruktion, efterisolering og ventilation,” fortsætter Claus Søndergaard.

Modernisering og energirenovering

Det gamle asbest- og pladetag erstattes af et nyt skiffertag, og under dette etableres forbedret isolering samt helt nye ventilationsanlæg. Bygningerne efterisoleres også mellem stueetager og kældre samt på gavle, mellembygninger og brystninger.

De eksisterende plastvinduer og altandøre udskiftes med nye, moderne og energieffektive vinduer og døre, hvor de udvendige rammer er af aluminium og de indvendige af træ.

”Det er en stor fornøjelse for vores tømrere at udskifte de gamle terrassedøre og plastvinduer med nye, moderne og gedigne vinduer og døre. Sammen med det nye skiffertag vil disse forbedringer virkelig pynte på byggeriet,” siger Claus Søndergaard.

En tiltrængt opgradering

Stationsparken 1 blev oprindeligt opført i løbet af 1950’erne, og de nuværende vinduer, altandøre og tage trænger til en udskiftning. Derudover er det primære mål med den omfattende renovering at forbedre lejeboligernes indeklima og varmeøkonomi, så de bliver mere tidssvarende:

”Ud over at de otte boligblokke får en tiltrængt udvendig vedligeholdelse, vil hver enkelt af de 327 lejligheder også blive udstyret med ventilation, nye emhætter og nye radiatorer. Det betyder, at lejerne kan se frem til et markant bedre indeklima og et reduceret varmeforbrug,” siger Claus Søndergaard.

Byggestyring og beboerinformation

Skou Gruppen gennemfører hele renoveringen etapevis, mens lejlighederne er beboede, hvilket stiller store krav til planlægningen og udførelsen af arbejdet.

På byggepladsens kontor har Claus Søndergaard hjælp fra tre til fire kolleger til at styre projektet og koordinere de mange håndværkere, der arbejder på projektet sammen med Skou Gruppens egne tømrere:

”Vores byggeledelse tager alle de hensyn til lejerne, som de kan, og de gør en stor indsats for løbende at informere beboerne om processen. Erfaringen viser, at beboerinformation er meget vigtig i sådanne projekter,” siger Skou Gruppens administrerende direktør Martin Skou Heidemann.

 

Aktuelt

Helstegt pattegris, sol og sommerstemning i Holbæk

De 12 nye og topmoderne lejligheder på Labæk er afleveret efter en gennemgribende modernisering og energirenovering. Nu er arbejdet på Byg33’s boligejendom på Borchsvej så langt, at man også kan…
22. maj 2024

Tømrer med sans for detaljen i 50 år

Svend Erik Jespersen er tømrer hos GRM Trapper/Skou Gruppen og noget af en kulturbærer. Nu har han været 50 år i samme job. Et alsidigt arbejde, hvor man kommer godt…
08. maj 2024

Modernisering af 251 boliger for Glostrup Boligselskab

Skou Gruppen skal renovere, energioptimere, ombygge og udbygge Glostrup Boligselskabs afdeling 33, Birke-/Bøgeskoven. Over de kommende godt to år skal 248 almene boliger renoveres og moderniseres, mens der skal etableres…
26. april 2024

Skou Gruppen udklækker fem nye tømrere

I marts 2024 modtog fem lærlinge fra Skou Gruppen deres svendebrev. Tre af disse nyudlærte tømrersvende fandt deres læreplads og vej ind i byggebranchen gennem venner og familie. For eksempel…
02. april 2024

Det går godt hos Skou Gruppen

Vi styrer sikkert gennem usikre tider i byggeriet. Det netop afleverede årsregnskab for 2022-23 viser lidt mindre omsætning og et lidt større et overskud før skat sammenlignet med året før.…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet