Vi renoverer ejendomme i en af landets ældste boligforeninger

Skou Gruppen er netop gået i gang med at projektere en totalentreprise, vi har vundet i Holbæk. Det drejer sig om to boligblokke, som skal renoveres og klimaoptimeres. Da ejendommene er fra 1933 og 1959, skal projektgruppen være særlig opmærksom på datidens standarder og byggekrav, så renoveringen lever op til nutidens krav og reglementer.

Skou Gruppen har vundet en omfattende totalentreprise i Holbæk for Byggeforeningen af 1933 afd. 1. Det drejer sig om gennemgribende renovering af to boligblokke med lejeboliger på Labæk og Borchsvej, som dermed bliver optimeret til moderne brug og krav, så lejerne kan bo i tidssvarende rammer. Der er samtidig tale om en stor klimaoptimering af begge ejendomme, forklarer Allan Rudolf Pedersen, byggeleder for Skou Gruppen.

Projekteringsfasen er netop gået i gang. Det er MonoArk og OJ Rådgivende Ingeniører, der sammen med Skou Gruppen er ved at finde de bedste måder at udforme bygningens konstruktioner på. Og her er det ifølge Allan Rudolph Pedersen en udfordring, at der er tale om en af Danmarks ældste boligforeninger:

”Det er altid spændende at implementere nye standarder i gamle bygninger. De to ejendomme er fra 1933 og 1959, det vil sige, de er opført efter datidens byggekrav. Det skal vi forholde os til, når vi designer løsningerne, så vi sikrer, at renoveringen lever op til det gældende reglement,” siger han.

Der skal desuden foretages to separate projekteringer, da bygningerne er forskellige. Selve renoveringen går i gang i begyndelsen af 2023, og projektet forventes afsluttet i slutningen af 2024. Kuben Management er bygherrerådgiver.

Energioptimering, tilgængelighed og indeklima i fokus

Jacob Laursen, der er arkitekt hos MonoArk, forklarer, at projektet er inddelt i fire hovedpunkter:

• Generel modernisering: Nye køkkener, badeværelser, gulve, o.l., samt forbedret lydisolering.

• Energioptimering: Efterisolering af bygningen, nye vinduer og ydervægge samt nyt tag på begge bygninger.

• Tilgængelighed: En del af boligerne gøres mere handicapvenlige samt mere tilgængelige for ældre og personer med funktionsnedsættelser. Der bliver etableret elevator i begge bygninger, og en del af lejlighederne får bedre ruminddeling herunder udvidelse af rum.

• Indeklima: I forbindelse med efterisolering kommer man af med kuldebroer i væggene. Der etableres ventilationsanlæg i alle lejligheder.

Skou Gruppen bidrager til projekteringen

Det er MonoArk og OJ Rådgivende Ingeniører, der tegner det endelige projektet. Men da Skou Gruppen skal føre projektet ud i livet, er Allan Rudolph Pedersen også en del af projekteringsmøderne.

”Skou Gruppen har praktisk erfaring fra lignende projekter. Derfor er det naturligt at have dem med ind over tidligt, så de kan bistå i forbindelse med de byggetekniske løsninger. På den måde får vi et projekt, der er bygbart, og hvor bygherrer får mest muligt for pengene,” siger Jacob Laursen.

Allan Rudolph Pedersen supplerer:

”Vi kan godt lide at komme tidligt med i processen, så vi kan præge byggeriet og få etableret et godt samarbejde hele vejen rundt. Vi inddrager ligeledes vores underleverandører tidligt, så vi kan trække på hinandens kompetencer og erfaringer fra begyndelsen af projektet.”

Foto: Labæk i Holbæk.

Aktuelt

To partnere certificeret i mediation

Teknisk direktør Jesper Egund og tømrermester Alexander Hermansen er nu begge certificerede mediatorer. De opnåede certificeringen gennem et uddannelsesforløb i oktober og november, hvor nogle af landets fremmeste eksperter i…
30. november 2023

Tre store rammeaftaler – to forlængelser og en ny

Skou Gruppen har netop indgået tre nye rammeaftaler for murer-, tømrer- og glarmesterarbejde ved renovering, ombygning og vedligeholdelse af Københavns Universitets, Hillerød Kommunes og FSB’s bygninger. Aftalen med Københavns Universitet…
17. november 2023

Ny erfaren regnskabsansvarlig

Helle Bach Pedersen er ny regnskabsansvarlig hos Skou Gruppen. Hun har mere end 40 års erfaring i regnskabsbranchen, heraf 32 år i et ingeniørfirma. Helle Bach Pedersen er oprindeligt uddannet…
13. november 2023

Syvende partner styrker produktionssiden

Projektchef Allan Wissing er med faglighed og flid steget støt i graderne, siden han for mere end 14 år siden kom til Skou Gruppen som bygningssnedker. Nu er han blevet…
10. november 2023

Modernisering af NEW YORKER

Skou Gruppen har i det seneste år beskæftiget 20 mand i en omfattende modernisering af den store butiksejendom på Strøget i København, der huser NEW YORKER. Tre etager er blevet…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet


[recaptcha]