Vi renoverer ejendomme i en af landets ældste boligforeninger

Skou Gruppen er netop gået i gang med at projektere en totalentreprise, vi har vundet i Holbæk. Det drejer sig om to boligblokke, som skal renoveres og klimaoptimeres. Da ejendommene er fra 1933 og 1959, skal projektgruppen være særlig opmærksom på datidens standarder og byggekrav, så renoveringen lever op til nutidens krav og reglementer.

Skou Gruppen har vundet en omfattende totalentreprise i Holbæk for Byggeforeningen af 1933 afd. 1. Det drejer sig om gennemgribende renovering af to boligblokke med lejeboliger på Labæk og Borchsvej, som dermed bliver optimeret til moderne brug og krav, så lejerne kan bo i tidssvarende rammer. Der er samtidig tale om en stor klimaoptimering af begge ejendomme, forklarer Allan Rudolf Pedersen, byggeleder for Skou Gruppen.

Projekteringsfasen er netop gået i gang. Det er MonoArk og OJ Rådgivende Ingeniører, der sammen med Skou Gruppen er ved at finde de bedste måder at udforme bygningens konstruktioner på. Og her er det ifølge Allan Rudolph Pedersen en udfordring, at der er tale om en af Danmarks ældste boligforeninger:

”Det er altid spændende at implementere nye standarder i gamle bygninger. De to ejendomme er fra 1933 og 1959, det vil sige, de er opført efter datidens byggekrav. Det skal vi forholde os til, når vi designer løsningerne, så vi sikrer, at renoveringen lever op til det gældende reglement,” siger han.

Der skal desuden foretages to separate projekteringer, da bygningerne er forskellige. Selve renoveringen går i gang i begyndelsen af 2023, og projektet forventes afsluttet i slutningen af 2024. Kuben Management er bygherrerådgiver.

Energioptimering, tilgængelighed og indeklima i fokus

Jacob Laursen, der er arkitekt hos MonoArk, forklarer, at projektet er inddelt i fire hovedpunkter:

• Generel modernisering: Nye køkkener, badeværelser, gulve, o.l., samt forbedret lydisolering.

• Energioptimering: Efterisolering af bygningen, nye vinduer og ydervægge samt nyt tag på begge bygninger.

• Tilgængelighed: En del af boligerne gøres mere handicapvenlige samt mere tilgængelige for ældre og personer med funktionsnedsættelser. Der bliver etableret elevator i begge bygninger, og en del af lejlighederne får bedre ruminddeling herunder udvidelse af rum.

• Indeklima: I forbindelse med efterisolering kommer man af med kuldebroer i væggene. Der etableres ventilationsanlæg i alle lejligheder.

Skou Gruppen bidrager til projekteringen

Det er MonoArk og OJ Rådgivende Ingeniører, der tegner det endelige projektet. Men da Skou Gruppen skal føre projektet ud i livet, er Allan Rudolph Pedersen også en del af projekteringsmøderne.

”Skou Gruppen har praktisk erfaring fra lignende projekter. Derfor er det naturligt at have dem med ind over tidligt, så de kan bistå i forbindelse med de byggetekniske løsninger. På den måde får vi et projekt, der er bygbart, og hvor bygherrer får mest muligt for pengene,” siger Jacob Laursen.

Allan Rudolph Pedersen supplerer:

”Vi kan godt lide at komme tidligt med i processen, så vi kan præge byggeriet og få etableret et godt samarbejde hele vejen rundt. Vi inddrager ligeledes vores underleverandører tidligt, så vi kan trække på hinandens kompetencer og erfaringer fra begyndelsen af projektet.”

Foto: Labæk i Holbæk.

Aktuelt

Skou Gruppen udklækker tre nye tømrersvende

Khalel Naser Ismail, Mikkel Engelstrup og Zakarias Stærk Sørensen har endt deres læretid hos os og har netop fået deres svendebrev. Her kan du læse om, hvordan vores tre lærlinge…
30. september 2022

Moderne daginstitution afleveret til Hvidovre Kommune

Skou Gruppen har afsluttet en gennemgribende renovering af Bytoften 29, som man har udført for Hvidovre Kommune. Den ene af de to renoverede og sammenbyggede bygninger er fra 1902, og…
15. september 2022

Færdig skolebygning med CLT i de bærende konstruktioner

Skou Gruppen er færdig med tilbygningen til Frederiksborg Byskole, som består af 2.200 kvadratmeter moderne faciliteter i to planer. Bakkefløjen består af spritnye klasselokaler, grupperum og faglokaler samt nye rum…
22. august 2022

Skou Gruppen sponsorerer dansk ju-jitsu-kæmper til World Games

Jesper Hoffmann Kilbak er en af Danmarks bedste ju-jitsu-kæmpere. Om få dage rejser han til Alabama i USA for at deltage ved World Games. Det sker med støtte fra Skou…
08. juli 2022

Skou Gruppen bygger to liebhaverboliger på Vesterbro

Skou Gruppen er gået i gang med en gennemgribende renovering af et gammelt baggårdshus på Vesterbro. Baghuset har tidligere været en erhvervsbygning, men nu bygger Skou Gruppen to lækre lejligheder…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet


[recaptcha]