To partnere certificeret i mediation

Teknisk direktør Jesper Egund og tømrermester Alexander Hermansen er nu begge certificerede mediatorer. De opnåede certificeringen gennem et uddannelsesforløb i oktober og november, hvor nogle af landets fremmeste eksperter i konflikthåndtering og mediation underviste. Formålet er at styrke samarbejdet i byggeprojekterne og forbedre konflikthåndteringen.

”Gennem uddannelsen har vi fået nogle konkrete værktøjer til at løse de konflikter, som kan opstå, når man arbejder med større og mere komplicerede byggesager. Jeg er derfor sikker på, at andre entreprenører også kan have glæde af at tage uddannelsen,” siger Jesper Egund, der udover at være teknisk direktør i Skou Gruppen også har været partner og medejer siden 2008.

”Vi har heldigvis rigtig mange faste kunder og samarbejdspartnere, hvor de uforudsete udfordringer, som kan opstå i byggeprojekter, løses i god forståelse mellem os. Men uddannelsen gør os forhåbentligt endnu bedre til at samarbejde bredt og på tværs af branchen,” siger tømrermester Alexander Hermansen, som har været partner og medejer i Skou Gruppen siden 2011.

Fra konflikt til bedre løsninger

Skou Gruppen bygger om, bygger til og opfører nye bygninger for almene boligselskaber samt private og offentlige bygherrer i Hovedstaden. Opgaverne løses primært som hoved- eller totalentreprenør.

Jesper Egund og Alexander Hermansen har det overordnede ansvar for udførelsen af alle byggeprojekterne. Med deres mediator-uddannelse er de nu bedre rustet til at bidrage til gode løsninger, når der opstår konflikter i nogle af projekterne.

”Konflikter opstår ofte, når man støder på uforudsete forhold i projekterne. Det kan være overraskelser, som vi opdager i ejendomme, der skal renoveres, eller projekteringsfejl, som betyder, at arbejdet ikke kan udføres som planlagt. Uanset årsagen foretrækker vi at finde gode løsninger i samarbejde med bygherre, rådgivere og eventuelle underleverandører,” siger Alexander Hermansen.

En ny, anerkendt mediator-uddannelse

Skou Gruppens partnere blev certificerede mediatorer hos JUC i november 2023 efter et to måneders intensivt uddannelsesforløb. Det er en ny uddannelse, hvor deltagerne i løbet af syv moduler kommer igennem hele teorien og alle de vigtigste redskaber og teknikker inden for konfliktforståelse, mæglingsteori og -praksis.

Uddannelse er anerkendt for mediatorer ved Voldgiftsnævnet for Byggeri & Anlæg, til mediation ved Voldgiftsinstituttet, Mediationsinstituttet og for retsmæglere ved domstolene.

Uddannelsen er tilrettelagt af nogle af Danmarks mest anerkendte eksperter i mediation, nemlig Benjamin Lundström, partner hos Sirius Advokater, og Mie Marcussen, ekstern lektor ved Københavns Universitet. Lene Ahlmann-Ohlsen, direktør for Voldgiftsnævnet, og Lotte Wetterling, uafhængig voldgiftsdommer og mediator, er også undervisere på uddannelsen.

”Det første hold på Mediator-uddannelsen havde 24 deltagere. Tre nøjedes med grundforløbet på fire moduler, mens Jesper og Alexander sammen med de øvrige gennemførte hele forløbet og certificeringen,” siger Benjamin Lundström. Ifølge ham kom fem-seks af deltagerne fra byggebranchen.

Konflikter skal håndteres klogt

”Konflikter kan til en vis grad forebygges, men ikke undgås. Det afgørende er, om de håndteres klogt. Med mediator-uddannelsen bliver deltagerne i stand til at gøre det,” siger Benjamin Lundström.

”Der er både tid og penge at spare ved at løse flere af byggebranchens konflikter ved mediation – og ved at tage konflikterne i opløbet ude på byggepladserne. Uenighederne der ikke løses her, ender ofte i langstrakte og meget dyre forløb i Voldgiftsnævnet,” siger Skou Gruppens adm. direktør Martin Skou Heidemann.

Voldgiftsnævnet for Byggeri & Anlæg modtager årligt 250-300 voldgiftssager samt 250-300 syn og skøn-sager. I Voldgiftsnævnet er det kun omkring 25 sager om året, der involverer mediation og mægling.

Aktuelt

Ny i byggeriet og praktik hos Skou Gruppen

Selvom man aldrig før har sat sine fødder på en byggeplads, kan det godt være en rigtig god karrierevej. Nor Al-Uboody har fundet vej til en uddannelse som byggekoordinator. I…
07. juni 2024

Rejsegilde på nyt samlingssted Ved Betty Nansens Plads

Det 520 kvadratmeter store nye samlingssted bliver et mødested for lokale beboere med tilbud om kulturelle aktiviteter og fællesspisning. Nu er håndværkerne så langt, at Frederiksberg Forenede Boligselskaber, FFB, kunne…
03. juni 2024

DGNB Guld-certificering er ikke så ligetil endda

Tror man, det er nemt at opnå DGNB Guld-certificering, står man ifølge Skou Gruppens byggeleder til noget af en overraskelse. Det tager tid og kræver en daglig indsats. Sådan en…
31. maj 2024

Ny milepæl nået i ARC-projektet

Amager Ressourcecenter (ARC) har fået overdraget nøglerne til den nye administrationsbygning, som er opført af Skou Gruppen i totalentreprise. Kvalitet og bæredygtighed har været i fokus for design og opførelse,…
29. maj 2024

Helstegt pattegris, sol og sommerstemning i Holbæk

De 12 nye og topmoderne lejligheder på Labæk er afleveret efter en gennemgribende modernisering og energirenovering. Nu er arbejdet på Byg33’s boligejendom på Borchsvej så langt, at man også kan…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet