To partnere certificeret i mediation

Teknisk direktør Jesper Egund og tømrermester Alexander Hermansen er nu begge certificerede mediatorer. De opnåede certificeringen gennem et uddannelsesforløb i oktober og november, hvor nogle af landets fremmeste eksperter i konflikthåndtering og mediation underviste. Formålet er at styrke samarbejdet i byggeprojekterne og forbedre konflikthåndteringen.

”Gennem uddannelsen har vi fået nogle konkrete værktøjer til at løse de konflikter, som kan opstå, når man arbejder med større og mere komplicerede byggesager. Jeg er derfor sikker på, at andre entreprenører også kan have glæde af at tage uddannelsen,” siger Jesper Egund, der udover at være teknisk direktør i Skou Gruppen også har været partner og medejer siden 2008.

”Vi har heldigvis rigtig mange faste kunder og samarbejdspartnere, hvor de uforudsete udfordringer, som kan opstå i byggeprojekter, løses i god forståelse mellem os. Men uddannelsen gør os forhåbentligt endnu bedre til at samarbejde bredt og på tværs af branchen,” siger tømrermester Alexander Hermansen, som har været partner og medejer i Skou Gruppen siden 2011.

Fra konflikt til bedre løsninger

Skou Gruppen bygger om, bygger til og opfører nye bygninger for almene boligselskaber samt private og offentlige bygherrer i Hovedstaden. Opgaverne løses primært som hoved- eller totalentreprenør.

Jesper Egund og Alexander Hermansen har det overordnede ansvar for udførelsen af alle byggeprojekterne. Med deres mediator-uddannelse er de nu bedre rustet til at bidrage til gode løsninger, når der opstår konflikter i nogle af projekterne.

”Konflikter opstår ofte, når man støder på uforudsete forhold i projekterne. Det kan være overraskelser, som vi opdager i ejendomme, der skal renoveres, eller projekteringsfejl, som betyder, at arbejdet ikke kan udføres som planlagt. Uanset årsagen foretrækker vi at finde gode løsninger i samarbejde med bygherre, rådgivere og eventuelle underleverandører,” siger Alexander Hermansen.

En ny, anerkendt mediator-uddannelse

Skou Gruppens partnere blev certificerede mediatorer hos JUC i november 2023 efter et to måneders intensivt uddannelsesforløb. Det er en ny uddannelse, hvor deltagerne i løbet af syv moduler kommer igennem hele teorien og alle de vigtigste redskaber og teknikker inden for konfliktforståelse, mæglingsteori og -praksis.

Uddannelse er anerkendt for mediatorer ved Voldgiftsnævnet for Byggeri & Anlæg, til mediation ved Voldgiftsinstituttet, Mediationsinstituttet og for retsmæglere ved domstolene.

Uddannelsen er tilrettelagt af nogle af Danmarks mest anerkendte eksperter i mediation, nemlig Benjamin Lundström, partner hos Sirius Advokater, og Mie Marcussen, ekstern lektor ved Københavns Universitet. Lene Ahlmann-Ohlsen, direktør for Voldgiftsnævnet, og Lotte Wetterling, uafhængig voldgiftsdommer og mediator, er også undervisere på uddannelsen.

”Det første hold på Mediator-uddannelsen havde 24 deltagere. Tre nøjedes med grundforløbet på fire moduler, mens Jesper og Alexander sammen med de øvrige gennemførte hele forløbet og certificeringen,” siger Benjamin Lundström. Ifølge ham kom fem-seks af deltagerne fra byggebranchen.

Konflikter skal håndteres klogt

”Konflikter kan til en vis grad forebygges, men ikke undgås. Det afgørende er, om de håndteres klogt. Med mediator-uddannelsen bliver deltagerne i stand til at gøre det,” siger Benjamin Lundström.

”Der er både tid og penge at spare ved at løse flere af byggebranchens konflikter ved mediation – og ved at tage konflikterne i opløbet ude på byggepladserne. Uenighederne der ikke løses her, ender ofte i langstrakte og meget dyre forløb i Voldgiftsnævnet,” siger Skou Gruppens adm. direktør Martin Skou Heidemann.

Voldgiftsnævnet for Byggeri & Anlæg modtager årligt 250-300 voldgiftssager samt 250-300 syn og skøn-sager. I Voldgiftsnævnet er det kun omkring 25 sager om året, der involverer mediation og mægling.

Aktuelt

Gamle arbejdsbukser bliver til sko og bordplader

Et af områderne i Skou Gruppens bæredygtighedsstrategi er at finde nye veje til at genanvende mere af det, som før var affald. Nu er turen kommet til udtjent arbejdstøj, der…
26. februar 2024

Nyt kulturelt kraftcenter på Frederiksberg

Takket være en donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan Frederiksberg Forenede Boligselskaber nu etablere et kulturelt samlingspunkt ved Betty Nansens Plads. Skou Gruppen er ansvarlig for byggeentreprisen og har…
23. februar 2024

En væksthistorie til håndværkerne i Faxe

Den 12. december havde Business Faxe inviteret kommunens håndværksvirksomheder og -mestre til et håndværkertræf. Her fortalte Martin Skou Heidemann, direktør for Skou Gruppen, om den vækst, Skou Gruppen har opnået:…
13. december 2023

Tre store rammeaftaler – to forlængelser og en ny

Skou Gruppen har netop indgået tre nye rammeaftaler for murer-, tømrer- og glarmesterarbejde ved renovering, ombygning og vedligeholdelse af Københavns Universitets, Hillerød Kommunes og FSB’s bygninger. Aftalen med Københavns Universitet…
17. november 2023

Ny erfaren regnskabsansvarlig

Helle Bach Pedersen er ny regnskabsansvarlig hos Skou Gruppen. Hun har mere end 40 års erfaring i regnskabsbranchen, heraf 32 år i et ingeniørfirma. Helle Bach Pedersen er oprindeligt uddannet…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet