Skou Gruppen udklækker tre nye tømrersvende

Khalel Naser Ismail, Mikkel Engelstrup og Zakarias Stærk Sørensen har endt deres læretid hos os og har netop fået deres svendebrev. Her kan du læse om, hvordan vores tre lærlinge – nu tømrersvende – ser tilbage på tiden hos Skou Gruppen.

Khalel kom til Danmark fra Syrien sammen med Ismael, som også er udlært hos os – dog som murer. Khalel fortæller, at Skou Gruppen har hjulpet ham af med sprogproblemer og usikkerhed i læretiden.

Mikkel (th) har altid vidst, han ville være håndværker og kendte ligesom Khalel en af vores medarbejdere. Han er glad for de udfordringer, Skou Gruppen tilbyder lærlingene. I svendeprøven fik Mikkel bronzemedalje.

Zakarias (tv) så tilfældigvis vores logo på skolen, og det er han glad for i dag. Hos Skou Gruppen taler vi om tingene og viser hinanden tillid, siger han.

De har alle tre fået de samme fire spørgsmål – svarene kan du læse herunder:

Khalel Naser Ismail, 30 år og fra Gladsaxe – EUD på NEXT i København

Hvorfor valgte du at blive tømrer?
”Jeg flygtede med min familie fra Syrien til Danmark under borgerkrigen. I Danmark kunne jeg godt tænke mig at uddanne mig til tømrer. Det var min far, og jeg har tit hjulpet ham. Jeg startede som arbejdsdreng hos Skou Gruppen, og efter halvandet år blev jeg spurgt, om jeg ville gå i lære dér.”

Hvorfor Skou Gruppen?
”Min fætter, som jeg flygtede sammen med fra Syrien, er udlært murer hos Skou Gruppen. Og han fortalte gode ting om virksomheden. I begyndelsen var jeg usikker på, om jeg kunne gennemføre en tømreruddannelse, da jeg ikke talte godt dansk. Men Martin Skou fortalte mig, at det kunne jeg sagtens klare. Jeg skulle tro på mig selv, sagde han. Så jeg kastede mig ud i det, og det er gået rigtig godt. Både med uddannelsen og med at lære sproget. Jeg er meget taknemmelig over, at Martin bakkede mig op.”

Hvordan har det været at være i lære hos Skou Gruppen?
”I begyndelsen var jeg som sagt usikker på, om jeg kunne klare læretiden, fordi jeg ikke talte godt dansk. Men jeg blev støttet af Martin og mine kollegaer, og jeg faldt hurtigt godt til hos Skou Gruppen. Alle har været flinke til at hjælpe mig med sproget og det faglige.”

”Jeg har været meget på byggeplads, og det har været spændende. Jeg er især glad for tagarbejde, fordi det ofte er komplicerede konstruktioner med mange detaljer, vi skal have styr på.”

Hvordan bliver lærlingene behandlet?
”Rigtig godt! Der bliver vist interesse for, hvordan det går med én, i skolen eller på byggepladsen. Og så er der fokus på godt arbejdsmiljø. Det gælder i forhold til, hvordan man behandler hinanden, men også hvordan man passer på sig selv og sine kollegaer på byggepladsen. Hvordan løfter man korrekt, osv.”

Mikkel Engelstrup, 21 år og fra Kokkedal – EUX på U/Nord Hillerød

Hvorfor valgte du at blive tømrer?
”Jeg ønskede en håndværksmæssig uddannelse, for jeg har altid lært bedst ved at arbejde med mine hænder. Jeg synes, træ er et fedt materiale, og så er tømrerfaget alsidigt. Det gør det til en meget brugbar uddannelse. Jeg har desuden taget en EUX-uddannelse for at holde mine muligheder åbne. Måske jeg vil læse videre på et tidspunkt.”

Hvorfor Skou Gruppen?
”Jeg kendte en medarbejder hos Skou Gruppen. Så det var naturligt at spørge ham, om der var plads til mig hos Skou Gruppen, da jeg skulle i praktik. Og det var der heldigvis.”

Hvordan har det været at være i lære hos Skou Gruppen?
”Det har været et supergodt firma at være i. Jeg har lavet en del renoveringsopgaver, og da jeg på et tidspunkt ville prøve noget andet, blev der lyttet. Det er vigtigt for mig, at jeg får nogle udfordringer, jeg kan lide, og der har Skou Gruppen nogle fornuftige byggeledere, som jeg kunne tale med.”

Hvordan bliver lærlingene behandlet?
”Man bliver behandlet med respekt. Der kan godt være lidt jargon i skurvognen, men det er altid med et smil. Jeg har aldrig oplevet, at nogen har været grove eller ondskabsfulde over for mig eller andre. Der er et ligeværdigt forhold mellem lærlinge og svende, og det giver et godt arbejdsklima.”

”Man stoler på lærlingene og viser dem tillid hos Skou Gruppen. Hvis man viser, at man kan og vil, så får man hurtigt ansvar. Jeg har kørt service i Hillerød Kommune, på fx skoler og plejehjem, og der fik jeg hurtigt lov at stå på egne ben. Det var rigtig spændende.”

Zakarias Stærk Sørensen, 22 år og fra Helsingør – EUD på U/Nord Hillerød

Hvorfor valgte du at blive tømrer?
”Det er fedt at være aktiv og have en varieret hverdag. Jeg kan godt lide at bruge mine hænder til at skabe konkrete ting, som er blivende, og som andre mennesker kan have glæde af.”

Hvorfor Skou Gruppen?
”Det var egentlig lidt tilfældigt. Jeg så Skou Gruppens logo på skolen, og så kontaktede jeg dem. De ville rigtig gerne have mig i lære, og jeg var glad for den gode modtagelse, jeg fik.”

Hvordan har det været at være i lære hos Skou Gruppen?
”Skou Gruppen er en stor virksomhed med store projekter. Derfor er det ikke sikkert, man kommer til at lave det, man allerhelst vil, hele tiden. Man bliver sat på bestemte opgaver i en periode. Er man i en lille virksomhed, så kommer man nok mere rundt – sådan all round. Men der er plads til, at man kan sige, hvis man ønsker nye udfordringer, og det kan jeg godt lide. Man kan tale om tingene hos Skou Gruppen.”

Hvordan bliver lærlingene behandlet?
”Der gøres ikke forskel på folk. Lærlingene bliver behandlet som svende, man får ikke nogen fordele, kan man sige. Til gengæld bliver man taget alvorligt og får ansvar. Byggelederne har tillid til lærlingene.”

”Der er fokus på arbejdsmiljøet. Det handler om det fysiske miljø, hvor man fx er opmærksom på giftstoffer og tunge løft. Men det er også det psykiske arbejdsmiljø. Der er fokus på at skabe rammer, hvor alle har det godt og føler sig værdsat og respekteret.”

Aktuelt

Skou Gruppen indretter lokaler til butikker og serviceerhverv

Det kan være svært at forestille sig, hvordan en mulig café, frisør, ejendomsmægler eller tøjbutik kan indrettes, når stueetagen på Amager Strandvej 28-46A står som et råhus i beton. Derfor…
18. september 2023

Ligestillingsministeren besøger kvinder i byggeriet

Den 21. juni var Marie Bjerre på besøg på Skou Gruppens byggeplads i Drogdensgade på Amager. Her var en gruppe kvindelige håndværkere klar til at tage en snak om, hvordan…
21. juni 2023

ARC-rejsegilde med poesi og solskin

Håndværkernes neongule arbejdsveste strålede om kap med solen fra en skyfri blå himmel i går, da Skou Gruppen havde inviteret til rejsegilde på ARC – Amager Ressourcecenters nye kontor- og…
13. juni 2023

Nyt tenniscenter i Hørsholm indviet

Søndag den 4. juni blev Leschly Tennis Center i Hørsholm indviet med manér. Centret er hjemsted for Hørsholm Rungsted Tennisklub (HRT) og Leschly Tennis Academy. Det nye tenniscenter er blevet…
06. juni 2023

Ungdomsboliger på Amager tager form

Siden efteråret 2022 har Skou Gruppen været i gang med at etablere 173 topmoderne ungdomsboliger på Englandsvej først på Amager. Byggeriet skrider godt fremad, og det fejrede bygherren, Bonum Development,…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet


[recaptcha]