Det seneste regnskab fra Skou Gruppen vidner om, at ledelsen helt som planlagt har tøjlet de seneste års vilde vækst og fokuseret forretningen på færre og mere langvarige projekter samt mere egenproduktion.
Det betyder, at Skou Gruppen stadig beskæftiger 145 medarbejdere på trods af en markant omsætningsnedgang.
Samtidig kan vi med tilfredshed konstatere, at overskudsgraden fortsat er over 5 procent, sådan som det altid har været målsætningen.
”Noget af det sværeste for større virksomheder inden for byggeriet er at tjene penge på sin egenproduktion. Dertil kommer, at det kan være endnu sværere at tjene penge, når omsætningen går tilbage,” siger Martin Skou Heidemann og fortsætter:
”Vores seneste regnskab viser, at vi kan begge dele. Stort set hele produktionen i 2018-19 er udført af egne folk. Samtidig indfrir vi den målsætning, som Skou Gruppen altid har haft, om en overskudsgrad på 5 procent eller mere. I det seneste regnskabsår er den 5,4 procent.”
Skou Gruppen har netop offentliggjort regnskabet for regnskabsåret 1. oktober 2018 til 30. september 2019 med en omsætning på 345 mio. kr. (592 mio. kr. i 2017/2018) og et resultat før skat på 18 mio. kr. (47 mio. kr. i 2017/2018).
Stor tilfredshed med resultatet
Adm. direktør Martin Skou Heidemann er yderst tilfreds med resultatet:
”Vi har haft en vanvittig vækst de foregående tre år, og det var sjovt at runde en halv milliard i omsætning, men det var slet ikke planen, at vi skulle vokse så meget. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi har formået at lave en kontrolleret reduktion af forretningen, samtidig med at vi har fastholdt indtjeningen og styrket vores organisation,” siger han og tilføjer:
”En stor del af den omsætning, vi har navigeret udenom, var noget vi skulle have lavet med hjælp fra underentreprenører. Det har frigivet nogle kræfter, at vi laver det meste med egne folk. Desuden har vi fået trimmet organisationen, mens vi også har inspireret og tiltrukket nye medarbejdere.”
2020 skiller fårene fra bukkene
Når Martin Skou Heidemann kigger på, hvordan byggebranchen kommer til at udvikle sig i 2020, ser han en lidt afventende stemning. Så at give et meget stålsat bud, vil han helst ikke. Og så alligevel:
”Der er stadig lave renter, og det plejer at give mere byggeri, men til gengæld stiger boligpriserne i Hovedstaden ikke, så det trækker i den anden retning. Mit bedste bud er, at det kommer til at skærpe konkurrencen. 2020 kan blive et udskillelsesløb, hvor dem, som bare var med på en optur, forsvinder, og dem, som formår at tjene penge i både op- og nedgang, bliver tilbage,” siger han.
20 år og stærkere end nogensinde før
Det er i år 20 år siden, Skou Gruppen blev etableret. Og det glæder direktøren, at virksomheden i dag har en meget velfungerende organisation og en robust ordrebog:
”Vores ordrebeholdning er rigtig god, og vi har en del større projekter, som vi kommer til at arbejde med hele året. Men vi holder altid øje med de nye spændende opgaver på vej, også gerne nogen som løber over flere år,” siger han.
Blandt de større projekter, som Skou Gruppen arbejder med, er den store renovering af Tartuhus på Frederiksberg, fremtidssikringen af 226 almene boliger i Rødovre og Albertslund Vest, hvor Skou Gruppen gennemrenoverer 199 almene kædehuse fra 1960’erne fra kælder til kvist. Dertil kommer flere nye tagboligprojekter, en netop vunden opgave med et medborgerhus for Glostrup Kommune og totalentreprisen på det kulturhus i Viby Sjælland, som opføres på basis af FN’s 17 verdensmål for Roskilde Kommune.
Uddanne unge og give plads til de svagest
”Det er en stor glæde for mig, at Skou Gruppen er så velkørende og robust en virksomhed. Ikke mindst fordi det giver overskud til at have mange lærlinge og gøre plads til dem, der står på kanten af arbejdsmarkedet. I øjeblikket har vi 23 lærlinge og praktikanter,” siger Martin Skou Heidemann og fortsætter:
”Som en stor byggevirksomhed har vi et særligt ansvar for at udvikle dygtige og flittige håndværkere. Langt de fleste af vores lærlinge er helt almindelige unge mennesker, som får deres svendebrev og grundlaget for et godt arbejdsliv her hos os, men blandt dem er også syriske flygtninge og andre, som har brug for en hjælpende hånd til at bide sig bedre fast i arbejdsmarkedet.”