Moderne daginstitution afleveret til Hvidovre Kommune

Skou Gruppen har afsluttet en gennemgribende renovering af Bytoften 29, som man har udført for Hvidovre Kommune. Den ene af de to renoverede og sammenbyggede bygninger er fra 1902, og den har haft mange formål gennem tiden. Nu er bygningen en del af den nye 1.700 kvadratmeter store integreret daginstitution.

Bytoften 29 i Hvidovre har gennem tiden haft mange funktioner. Der har været rådhus, politistation og senest bosted for flygtninge. Men nu har bygningerne fået et nyt formål. Skou Gruppen er blevet færdig med en gennemgribende renovering af stedet, og Bytoften 29 er nu er klar til at tage imod 180 vuggestue- og børnehavebørn samt 40 medarbejdere som integreret daginstitution på 1.700 m2.

Den ene af de to bygninger på adressen er fra 1949, og den rummer seks stuer med tilhørende garderober og puslerum samt et produktionskøkken. Af denne bygning er kun bevaret kælderetagen, hvorpå der er opført en ny bygning i to etager. I den ældste bygning, en rødstensejendom fra 1902, er der kommet fire stuer med garderober og puslerum i stueplan samt personalefaciliteter på første sal. Der er kommet nyt tag og tagkonstruktion samt nye vægge, lofter og gulve. De to bygninger bindes sammen af en mindre forbindelsesbygning.

Der er tale om en hovedentreprise, som Skou Gruppen udfører for Hvidovre Kommune. Projektgruppen består af Tegnestuen Vandkunsten og Wissenberg Rådgivende Ingeniører.

Nænsom renovering bevarer kulturarv

Da den ældste af bygningerne på Bytoften 29 er over 100 år gammel, så er der visse udfordringer, når man skal renovere. Det forklarer Robin Lybecher, der er arkitekt og kommunens bygherrerepræsentant.

”Bygningerne har levet en omtumlet tilværelse med mange formål og brugergrupper samt løbende smårenoveringer og lappeløsninger. Et hus fra dengang er desuden opført efter datidens byggeskik. Vores opgave er derfor at sikre, at projektet lever op til nutidens byggekrav og -reglementer,” siger han.

Kurt Fjeldberg fra Wissenberg, som er bygherrerådgiver på projektet, supplerer:

”Den ældste bygning er fredet – det vil sige bevaringsværdig. Vi er derfor gået nænsomt til værks med ønsket om at bevare det oprindelige udseende og de arkitektoniske kendetegn. På den måde får vi moderne bygningerne tilpasset kommunens brugerbehov, som forsat bidrager til områdets kulturarv.”

Eksempelvis er den nyere bygning fra 1949 muret op med gamle mursten, som harmonerer med murværket på den ældste bygning. Institutions samlede facade får dermed et ensartet udtryk.

Byggeri med mange anvendelsesmuligheder

Et fokuspunkt i projektet, fortæller Robin Lybecher, er fleksibilitet i rummenes indretning. For på måde kan stedet uden større indgreb få en ny funktion, hvis der en dag ikke skal være institution længere.

”Historien for Bytoften 29 er, at stedet er blevet brugt til mange ting. Og måske historien forsætter en dag. Nu er der kommet en helt ny daginstitution i moderne rammer, men stedet har også andre anvendelsesmuligheder, hvis kommunens behov skulle ændre sig i fremtiden.”

Til bygningerne hører også et areal med have og udendørs legeplads. Her har man gravet ud i terrænet, så der er kommet mere lys i kælderen. Og man har etableret en nyttehave, hvorfra institutionen kan hente egne grønsager og urter. Dermed bliver Bytoften 29 delvist selvforsynende.

Aktuelt

Nyt tenniscenter i Hørsholm indviet

Søndag den 4. juni blev Leschly Tennis Center i Hørsholm indviet med manér. Centret er hjemsted for Hørsholm Rungsted Tennisklub (HRT) og Leschly Tennis Academy. Det nye tenniscenter er blevet…
06. juni 2023

Ungdomsboliger på Amager tager form

Siden efteråret 2022 har Skou Gruppen været i gang med at etablere 173 topmoderne ungdomsboliger på Englandsvej først på Amager. Byggeriet skrider godt fremad, og det fejrede bygherren, Bonum Development,…
11. maj 2023

Renoveringen af ældre boligforeninger i Holbæk

Skou Gruppen er gået i gang med en gennemgribende renovering af to ældre ejendomme i Byggeforeningen af 1933, i daglig tale Byg33, i Holbæk. Totalentreprisen omfatter modernisering og energirenovering fra…
21. april 2023

Karsten Blad er ny beregner i kalkulationsafdelingen

54-årige Karsten Blad er kommet til Skou Gruppens kalkulationsafdeling efter næsten 10 år i udlandet som byggeleder i Grønland og tømrer i Norge. Han er uddannet tømrer og bygningskonstruktør og…
20. marts 2023

Fredensborg Kommune indgår rammeaftale med Skou Gruppen

Med den nye rammeaftale kommer Skou Gruppen til at udføre tømrer-, snedker- og murerarbejde på kommunens bygninger i de kommende fire år. Aftalen omfatter vedligeholdelse og reparation samt mindre til-…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet


[recaptcha]