En fantastisk oplevelse at blive EUX-tømrer hos Skou Gruppen

Mie Vibeke Neumers Christensen er én af de fem nyudlærte tømrersvende, som Skou Gruppen netop har udklækket. Og det har ifølge hende været en fantastisk oplevelse at tage sin EUX–studentereksamen i kombination med et svendebrev – som tømrerlærling hos Skou Gruppen.

Mie Vibeke Neumers Christensen tog sin studentereksamen i juni i år og fik sit svendebrev som udlært tømrer den 29. september. Hun har haft læreplads hos Skou Gruppen ligesom Sander Fjeldsted-Holm, Loius William Eliassen, Sidsel Bouet og Søren Aurbakken, der også blev udlært den sidste fredag i august.

Loius William Eliassen, Sidsel Bouet og Søren Aurbakken har valgt at takke ja til et job som fastansat tømrer hos Skou Gruppen. Men Mie Vibeke Neumers Christensen trænger til at prøve noget andet og overvejer at tage ud at rejse:

”Det har været helt igennem fantastisk at være i lære hos Skou Gruppen,” siger hun og tilføjer:

”Jeg har fået lov at prøve mange forskellige former for byggeri, har været rundt på mange forskellige opgaver og også fulgt et enkelt projekt fra start til slut, nemlig Frederiksborg Byskole, som jeg var med til at starte op og afslutte efter et skoleforløb.”

Et godt sted at være kvinde

”Jeg har haft det supergodt med alle mine kolleger, både unge og gamle, mænd og kvinder. Det var slet ikke, som jeg var blevet advaret om, fordi jeg valgte et typisk mandefag,” fortæller Mie Vibeke Neumers Christensen.

”Jeg var lige startet i Skou Gruppen, da Martin Skou Heidemann blev opmærksom på, at det kunne være svært at være kvinde i byggeriet. Så jeg var med til at definere Skou Gruppens takt og tone sammen med andre kvinder og nogle erfarne formænd.”

Mie Vibeke Neumers Christensen fortæller videre, at det betyder meget for hende, at Skou Gruppen har ret mange kvindelige lærlinge og håndværkere. Desuden betyder det meget, at gruppen af lærlinge er stor:

”Der er basis for et godt miljø for os unge. Vi har haft et fællesskab og mulighed for fredagsbar,” siger hun.

Skou Gruppen vil bane vejen for flere kvinder i byggeriet

”Vi er rigtig glade for at fire ud af fem lærlinge har valgt at takke ja til et fast job hos os, efter de er udlærte,” siger salgschef og partner Jesper Nicolaisen fra Skou Gruppen, som var med på U/Nord, da de udlærte tømrere fik deres svendebreve.

Traditionen tro havde Jesper Nicolaisen også en blankpoleret lægtehammer, som alle Skou Gruppens udlærte tømrere modtager, med til Mie Vibeke Neumers Christensen.

Skou Gruppen vil medvirke til, at flere unge får et godt arbejdsliv i byggebranchen. Desuden ser firmaet det som et samfundsansvar at bane vejen for kvinder i byggebranchen. Fordi det bidrager til mere ligestilling mellem kønnene og til at øge arbejdsudbuddet i byggebranchen.

”På sigt skal mindst 25 procent af vores lærlingene være kvinder. Aktuelt er det 20 procent, og det er langt over branchegennemsnittet,” siger Jesper Nicolaisen.

Aktuelt

To partnere certificeret i mediation

Teknisk direktør Jesper Egund og tømrermester Alexander Hermansen er nu begge certificerede mediatorer. De opnåede certificeringen gennem et uddannelsesforløb i oktober og november, hvor nogle af landets fremmeste eksperter i…
30. november 2023

Tre store rammeaftaler – to forlængelser og en ny

Skou Gruppen har netop indgået tre nye rammeaftaler for murer-, tømrer- og glarmesterarbejde ved renovering, ombygning og vedligeholdelse af Københavns Universitets, Hillerød Kommunes og FSB’s bygninger. Aftalen med Københavns Universitet…
17. november 2023

Ny erfaren regnskabsansvarlig

Helle Bach Pedersen er ny regnskabsansvarlig hos Skou Gruppen. Hun har mere end 40 års erfaring i regnskabsbranchen, heraf 32 år i et ingeniørfirma. Helle Bach Pedersen er oprindeligt uddannet…
13. november 2023

Syvende partner styrker produktionssiden

Projektchef Allan Wissing er med faglighed og flid steget støt i graderne, siden han for mere end 14 år siden kom til Skou Gruppen som bygningssnedker. Nu er han blevet…
10. november 2023

Modernisering af NEW YORKER

Skou Gruppen har i det seneste år beskæftiget 20 mand i en omfattende modernisering af den store butiksejendom på Strøget i København, der huser NEW YORKER. Tre etager er blevet…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet


[recaptcha]