En fantastisk oplevelse at blive EUX-tømrer hos Skou Gruppen

Mie Vibeke Neumers Christensen er én af de fem nyudlærte tømrersvende, som Skou Gruppen netop har udklækket. Og det har ifølge hende været en fantastisk oplevelse at tage sin EUX–studentereksamen i kombination med et svendebrev – som tømrerlærling hos Skou Gruppen.

Mie Vibeke Neumers Christensen tog sin studentereksamen i juni i år og fik sit svendebrev som udlært tømrer den 29. september. Hun har haft læreplads hos Skou Gruppen ligesom Sander Fjeldsted-Holm, Loius William Eliassen, Sidsel Bouet og Søren Aurbakken, der også blev udlært den sidste fredag i august.

Loius William Eliassen, Sidsel Bouet og Søren Aurbakken har valgt at takke ja til et job som fastansat tømrer hos Skou Gruppen. Men Mie Vibeke Neumers Christensen trænger til at prøve noget andet og overvejer at tage ud at rejse:

”Det har været helt igennem fantastisk at være i lære hos Skou Gruppen,” siger hun og tilføjer:

”Jeg har fået lov at prøve mange forskellige former for byggeri, har været rundt på mange forskellige opgaver og også fulgt et enkelt projekt fra start til slut, nemlig Frederiksborg Byskole, som jeg var med til at starte op og afslutte efter et skoleforløb.”

Et godt sted at være kvinde

”Jeg har haft det supergodt med alle mine kolleger, både unge og gamle, mænd og kvinder. Det var slet ikke, som jeg var blevet advaret om, fordi jeg valgte et typisk mandefag,” fortæller Mie Vibeke Neumers Christensen.

”Jeg var lige startet i Skou Gruppen, da Martin Skou Heidemann blev opmærksom på, at det kunne være svært at være kvinde i byggeriet. Så jeg var med til at definere Skou Gruppens takt og tone sammen med andre kvinder og nogle erfarne formænd.”

Mie Vibeke Neumers Christensen fortæller videre, at det betyder meget for hende, at Skou Gruppen har ret mange kvindelige lærlinge og håndværkere. Desuden betyder det meget, at gruppen af lærlinge er stor:

”Der er basis for et godt miljø for os unge. Vi har haft et fællesskab og mulighed for fredagsbar,” siger hun.

Skou Gruppen vil bane vejen for flere kvinder i byggeriet

”Vi er rigtig glade for at fire ud af fem lærlinge har valgt at takke ja til et fast job hos os, efter de er udlærte,” siger salgschef og partner Jesper Nicolaisen fra Skou Gruppen, som var med på U/Nord, da de udlærte tømrere fik deres svendebreve.

Traditionen tro havde Jesper Nicolaisen også en blankpoleret lægtehammer, som alle Skou Gruppens udlærte tømrere modtager, med til Mie Vibeke Neumers Christensen.

Skou Gruppen vil medvirke til, at flere unge får et godt arbejdsliv i byggebranchen. Desuden ser firmaet det som et samfundsansvar at bane vejen for kvinder i byggebranchen. Fordi det bidrager til mere ligestilling mellem kønnene og til at øge arbejdsudbuddet i byggebranchen.

”På sigt skal mindst 25 procent af vores lærlingene være kvinder. Aktuelt er det 20 procent, og det er langt over branchegennemsnittet,” siger Jesper Nicolaisen.

Aktuelt

Helstegt pattegris, sol og sommerstemning i Holbæk

De 12 nye og topmoderne lejligheder på Labæk er afleveret efter en gennemgribende modernisering og energirenovering. Nu er arbejdet på Byg33’s boligejendom på Borchsvej så langt, at man også kan…
22. maj 2024

Tømrer med sans for detaljen i 50 år

Svend Erik Jespersen er tømrer hos GRM Trapper/Skou Gruppen og noget af en kulturbærer. Nu har han været 50 år i samme job. Et alsidigt arbejde, hvor man kommer godt…
08. maj 2024

Modernisering af 251 boliger for Glostrup Boligselskab

Skou Gruppen skal renovere, energioptimere, ombygge og udbygge Glostrup Boligselskabs afdeling 33, Birke-/Bøgeskoven. Over de kommende godt to år skal 248 almene boliger renoveres og moderniseres, mens der skal etableres…
26. april 2024

Nu moderniseres de almene boliger i Stationsparken 1

Kommer man forbi Arbejdernes Boligselskabs afdeling 1 i Gladsaxe her i foråret 2024, vil man bemærke, at en af foreningens otte boligblokke er grundigt indpakket i stilladser og presenning. Den…
17. april 2024

Skou Gruppen udklækker fem nye tømrere

I marts 2024 modtog fem lærlinge fra Skou Gruppen deres svendebrev. Tre af disse nyudlærte tømrersvende fandt deres læreplads og vej ind i byggebranchen gennem venner og familie. For eksempel…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet