Direktør Martin Skou Heidemann fylder 50 år

Den 17. december 2016 har Skou Gruppens direktør, Martin Skou Heidemann, rund fødselsdag. På dagen kan han skue tilbage på en karriere, hvor passionen for byggeri og politik har været med til at drive værket og sikre ham succes som direktør og ejer af Skou Gruppen.

På sin fødselsdag kan Martin Skou Heidemann konstatere, at den virksomhed han selv etablerede som 33-årig ved køkkenbordet i sit hus i Bagsværd, i dag omsætter for et trecifret millionbeløb og har mere end 150 medarbejdere. I skoletiden lå det ellers ikke i kortene, at Martin Skou skulle få en karriere inden for byggeriet eller endda være selvstændig.

Martin Skou er vokset op i Brede ved Virum sammen med sine forældre og to brødre. Han blev matematisk-samfundsfaglig student fra Virum Statsskole i 1985. Efter et halvt år som servicemedarbejder i den lokale Føtex var det tid til at tage et uddannelsesvalg. Gode matematikevner og den geografiske beliggenhed i forhold til barndomshjemmet førte til, at Martin Skou begyndte på bygningsakademiingeniøruddannelsen på DTU, og som den første i familien valgte en karriere inden for byggeriet.

Målet var at blive byplanlægger, men under et praktikophold hos det, der i dag hedder NCC, fik han smag for byggeriet. Det var spændende at lave egenproduktion, at handle og tjene penge på byggeri.

Fast besluttet på at starte karrieren inden for byggeriet søgte Martin Skou job hos en lang række af entreprenører. Tre dage efter, at han som 23-årig blev færdiguddannet bygningsingeniør, startede Martin Skou som byggeleder hos Monberg & Thorsen A/S, i dag MT Højgaard A/S, i afdelingen for renoveringssager. Renovering er netop det område, Skou Gruppen er specialiseret i.

”Monberg & Thorsen var et godt sted at blive oplært som entreprenør. Organisationen var bygget op omkring velfungerende systemer, og jeg arbejdede sammen med dygtige folk, der gerne gav deres viden fra sig. Alt hvad jeg lærte, særligt byggejuraen, har jeg haft stor nytte af i opbygningen og udviklingen af Skou Gruppen. Når man er ny og lille på markedet, er der risiko for at blive snydt, hvis man ikke har styr på byggejuraen,” forklarer Martin Skou.

I 1995 tog han næste skridt og blev entrepriseleder hos Enemærke & Petersen. Efter fire år som entrepriseleder spurgte Martin Skous bror, om det ikke var nu, han skulle starte som selvstændig. Det blev blankt afvist. Et liv som selvstændig i en hård byggebranche virkede for usikkert. Men idéen spirede alligevel i et halvt år, og i 1999 etablerede Martin Skou tømrervirksomheden Skou Gruppen. Han drev virksomheden ved køkkenbordet i villaen i Bagsværd, hvor Martin Skou stadig bor med sin hustru og de yngste af deres seks sammenbragte børn.

Fra køkkenbordsvirksomhed til millionforretning
Opgaverne startede i det små med hjælp fra to tømrersvende. Opgavefordelingen mellem Martin Skou og medarbejderne blev hurtig klar – han stod for planlægning, projektledelse, drift, salg og køre affald væk, men tømrersvendene var ikke interesseret i, at han gik i gang med værktøjet på byggepladsen.

”Vi skulle afslutte en entreprise og havde travlt. Mens svendene arbejdede på højtryk, ville jeg sætte dørhåndtag på for at lette deres arbejde. Den eneste bemærkning, vi fik efter gennemgang af byggeriet, var, at alle håndtagene skulle sættes op på ny, fordi de sad skævt,” fortæller Martin Skou, der stadig må høre for episoden i ny og næ fra de medarbejdere, der har været med i Skou Gruppen fra starten.

I dag er opgaver som reparation af havelåger i Bagsværd og underentrepriser erstattet med to- og trecifrede millionentrepriser i hoved- og totalentreprise. Skou Gruppen er vokset fra køkkenbordet i Bagsværd og er i dag et veletableret navn blandt de tyve største mellemstore entreprenørvirksomheder i Danmark med domicil i Hørsholm.

”Min karriere hænger naturligvis sammen med Skou Gruppens udvikling. Når jeg kigger tilbage, er det gået stærkt og har været spændende. Jeg har på intet tidspunkt fortrudt i de 27 år, jeg har været i byggebranchen. Den indeholder så mange facetter – det byggetekniske, menneskelige relationer, jura og selvfølgelig at tjene penge. Jeg glæder mig altid til at skulle på arbejde,” siger Martin Skou og fortsætter:

”Næste gang jeg kan fejre rundt, vil jeg gerne kunne se tilbage og sige, at Skou Gruppen fortsatte med at være en succes på alle fronter.”

Politik optager fritiden
Parallelt med udviklingen af Skou Gruppen har Martin været medlem af bestyrelsen i byggeriets største brancheorganisation, Dansk Byggeri. I 2014 var han formand for bestyrelsen.

”Det var spændende at være formand for Dansk Byggeri. På sigt er det en post, jeg har ambitioner om at stille op til igen, fordi vi stadig har en stor opgave i at udvikle branchen fx i forhold til digitalisering, og det at tiltrække de unge til branchen. Det vil jeg gerne være med til. Lige nu har vi en sympatisk formand, Claus Bering, som jeg støtter op om. Og i Dansk Byggeri har vi ikke tradition for kampvalg, vi prøver at klare tingene internt,” siger Martin Skou.

I hjemkommunen Gladsaxe er Martin Skou involveret i lokalpolitik. Som medlem af Venstre i Gladsaxe og frivillig i partiet er han så småt ved at varme op til at skulle kravle op i master og lygtepæle, når det bliver tid til at hænge kandidaternes valgplakater op ved kommunalvalget 2017.

”Jeg håber, at jeg på sigt får mere tid til at dyrke min interesse for politik. Jeg har mine meninger, og dem får bystyret i Gladsaxe at vide allerede nu,” siger Martin Skou og griner.

Generelt er det politik og familien, der fylder mest i direktørens fritid. Men af og til er der plads til cykelture i den nordsjællandske natur og oplevelser med sønnerne og venner.

Martin Skous runde fødselsdag fejres torsdag den 15. december fra kl. 14, hvor medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere og andre venner af huset er inviteret til reception i Skou Gruppens domicil i Hørsholm.

Aktuelt

To partnere certificeret i mediation

Teknisk direktør Jesper Egund og tømrermester Alexander Hermansen er nu begge certificerede mediatorer. De opnåede certificeringen gennem et uddannelsesforløb i oktober og november, hvor nogle af landets fremmeste eksperter i…
30. november 2023

Tre store rammeaftaler – to forlængelser og en ny

Skou Gruppen har netop indgået tre nye rammeaftaler for murer-, tømrer- og glarmesterarbejde ved renovering, ombygning og vedligeholdelse af Københavns Universitets, Hillerød Kommunes og FSB’s bygninger. Aftalen med Københavns Universitet…
17. november 2023

Ny erfaren regnskabsansvarlig

Helle Bach Pedersen er ny regnskabsansvarlig hos Skou Gruppen. Hun har mere end 40 års erfaring i regnskabsbranchen, heraf 32 år i et ingeniørfirma. Helle Bach Pedersen er oprindeligt uddannet…
13. november 2023

Syvende partner styrker produktionssiden

Projektchef Allan Wissing er med faglighed og flid steget støt i graderne, siden han for mere end 14 år siden kom til Skou Gruppen som bygningssnedker. Nu er han blevet…
10. november 2023

Modernisering af NEW YORKER

Skou Gruppen har i det seneste år beskæftiget 20 mand i en omfattende modernisering af den store butiksejendom på Strøget i København, der huser NEW YORKER. Tre etager er blevet…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet


[recaptcha]