Skou Gruppen, TNT Arkitekter, Lyngkilde Rådgivende Ingeniører og Landskabsarkitekterne Roskilde står i spidsen for byggeriet af en ny daginstitution i det gamle kaserneområde i Farum. Håndværkerne er nu mere end halvvejs med byggeriet, og det blev fejret ved et rejsegilde den 24. maj 2018, hvor Furesø Kommunes borgmester takkede for et godt arbejde.
Et rejsegilde er traditionen tro den fest, som bygherre holder for håndværkerne, efter bygningens spær er rejst. I går var ingen undtagelse, da Furesø Kommunes borgmester, Ole Bondo Christensen, bød velkommen til rejsegildet på en ny integreret daginstitution i Farum Nordby. Skou Gruppen bygger institutionen i totalentreprise med TNT Arkitekter, Lyngkilde Rådgivende Ingeniører og Landskabsarkitekterne Roskilde.
”Jeg vil gerne rose Skou Gruppen A/S for godt og konstruktivt samarbejde,” sagde bygherren i sin tale til rejsegildet.
Nye børnerammer klar til efteråret
Borgmesteren tog første spadestik til den nye daginstitution i november 2017 sammen med to byrådsmedlemmer. Trods en lang vinter, hvor det har været svært at komme i jorden på grund af frost, har vi undervejs kunnet optimere projektet, så vi har sikret, at tidsplanen stadig holder. Den nye institution forventes at være klar til Farum Nords børn, i alderen 0 til 5 år, sidst på efteråret i 2018.
”Vi er færdige med råhuset, og det har været en kompliceret opgave, fordi bygningens geometri ikke er klassisk. Der er ingen rette vinkler. Det giver et spændende arkitektonisk udtryk, men kræver også et ordentligt håndværksarbejde. Derfor er der grund til at rose håndværkerne og byggeledelsen for at udføre et kompliceret stykke arbejde under et stort tidspres,” siger Martin Skou Heidemann, direktør i Skou Gruppen, som har overdraget opgaven til datterselskabet SG Totalentreprise.
Næste skridt i projektet er aptering, hvor der føres installationer og laves alle indvendige arbejder i råhuset. Institutionen bliver 780 kvadratmeter stor og får plads til 80 børn. Desuden skal børnehuset også kunne tage imod op til 35 skolebørn, inden de hentes af skolebussen.
Bygningen består af et midterrum med garderober og køkkenalrum, der bliver et samlingssted, hvor forskellige aktiviteter kan foregå. Derfra fordeler de resterende kvadratmeter sig i tre ”fingre”, der alle har udgang til den 3.000 kvadratmeter store legeplads. Den etableres som en del af totalentreprisen og skal skabe rammen for et sjovt og lærerigt udeliv for børnene.
Et byggeri i en ny bydel
Vi bygger i et område, der tidligere husede Farum Kaserne, og i dag er under byudvikling. Området har fået navnet Farum Nordby, hvor mange nye boliger er kommet til. Farum Nordby har været under udvikling siden sammenlægningen af kommunerne i 2007, og nu begynder bydelen for alvor at tage form.
Den nye integrerede institution bygges på en stor naturgrund. Farum Nordby har mange vådområder, og det har også sat sit præg på byggeriet, da institutionen opføres på en våd mosegrund. Derfor er piloteringen til fundamentet 13 meter nede i jorden.