327 almene boliger i Gladsaxe moderniseres

Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe og Skou Gruppen har netop indgået aftale om en gennemgribende modernisering og energirenovering af Stationsparken 1. Afdelingen har 327 boliger, som er nogle af de mange almene boliger, der blev bygget i Gladsaxe i løbet af 50’erne.

Renoveringen, som DOMINIA har projekteret, omfatter blandt andet udskiftning af tag, vinduer og altandøre samt en omfattende efterisolering, etablering af ventilation og udskiftning af radiatorer.

Torsdag den 26. oktober mødtes direktør Jesper Loose Smith, driftsafdelingschef Henning Juul Hovmand og organisationsbestyrelsesformand Ryno Scheil fra Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, adm. direktør Martin Skou Heidemann fra Skou Gruppen og projektleder Taif Alazzawi fra DOMINIA A/S for at underskrive aftalen om hovedentreprisen i Stationsparken 1. Der er tale om en omfattende renovering, som DOMINIA A/S har projekteret.

Nogle af Gladsaxes ældste almene boliger

Stationsparken 1 omfatter 327 af de næsten 5.000 almene boliger, som Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe administrerer. Desuden er Stationsparkens otte blokke nogle af de meget robuste almene boliger, der blev opført i Gladsaxe i 1950’erne.

Boligerne fordeler sig på henholdsvis to og tre etager, hvor man finder lejligheder i varierende størrelser. Alle lejligheder har altaner og pulterrum i kældrene.

Da Stationsparken i sin tid blev etableret, var der for sin samtid tale om moderne boligbyggeri, som blev etableret med gode, holdbare materialer. Boligerne havde fra begyndelsen centralvarme, fælles vaskeri, affaldsskakte og adgang til grønne områder mellem husene.

Modernisering og energirenovering

Skou Gruppen skal nu forestå en større modernisering og energirenovering.

Udvendigt skal det gamle asbesttag med et yngre pladetag ovenpå udskiftes, og der skal etableres ventilation fra de uudnyttede loftsrum til samtlige boliger. Desuden skal der isoleres på loftsrummet, mellem stueetager og i kældre samt på gavl, mellembygning og brystninger.

Inde i lejlighederne bliver betonfacader isoleret, ældre radiatorer og emhætter skiftes, der etableres nye skjulte kanaler for ventilation, nye nedhængte lofter og ny belysning i entre.

Den gennemgribende renovering begynder i januar 2024 og forventes afsluttet i august 2026.

Ja tak til lavere varmeforbrug og bedre indeklima

Hos Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe er direktør Jesper Loose Smith glad for, at beboerne i Stationsparken 1 har tilsluttet sig den omfattende renovering, selvom det indebærer en markant huslejestigning:

”Boligafdelingen består af et gedigent byggeri fra efterkrigsårene, som har været meget eftertragtet, og hvor huslejen har været i den lave ende i rigtig mange år. Derfor er jeg glad for, at beboerne udviser ansvarlighed for fremtiden og siger ja til en pæn huslejestigning, så vi kan gennemføre moderniseringen. Til gengæld får de fremover en meget bedre komfort med et meget bedre indeklima i lejlighederne og en større besparelse på varmeforbruget,” siger han.

Et projekt som ligger godt til Skou Gruppen

”Vi er glade for, at Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe har valgt Skou Gruppen til denne omfattende renovering,” siger Martin Skou Heidemann og tilføjer:

”Vi kommer til at gennemføre arbejdet etapevis, mens lejlighederne er beboede, og det stiller store krav til vores planlægning, den måde vi arbejder på, og hvordan vi informerer beboerne løbende i processen. Det er et af den slags projekter, som vi har rigtig gode erfaringer med at gennemføre.”

Rådgiver på renoveringen af Stationsparken 1 er DOMINIA, som Skou Gruppen allerede har andre eksisterende og gode samarbejder med.

Aktuelt

To partnere certificeret i mediation

Teknisk direktør Jesper Egund og tømrermester Alexander Hermansen er nu begge certificerede mediatorer. De opnåede certificeringen gennem et uddannelsesforløb i oktober og november, hvor nogle af landets fremmeste eksperter i…
30. november 2023

Tre store rammeaftaler – to forlængelser og en ny

Skou Gruppen har netop indgået tre nye rammeaftaler for murer-, tømrer- og glarmesterarbejde ved renovering, ombygning og vedligeholdelse af Københavns Universitets, Hillerød Kommunes og FSB’s bygninger. Aftalen med Københavns Universitet…
17. november 2023

Ny erfaren regnskabsansvarlig

Helle Bach Pedersen er ny regnskabsansvarlig hos Skou Gruppen. Hun har mere end 40 års erfaring i regnskabsbranchen, heraf 32 år i et ingeniørfirma. Helle Bach Pedersen er oprindeligt uddannet…
13. november 2023

Syvende partner styrker produktionssiden

Projektchef Allan Wissing er med faglighed og flid steget støt i graderne, siden han for mere end 14 år siden kom til Skou Gruppen som bygningssnedker. Nu er han blevet…
10. november 2023

Modernisering af NEW YORKER

Skou Gruppen har i det seneste år beskæftiget 20 mand i en omfattende modernisering af den store butiksejendom på Strøget i København, der huser NEW YORKER. Tre etager er blevet…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet


[recaptcha]