327 almene boliger i Gladsaxe moderniseres

Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe og Skou Gruppen har netop indgået aftale om en gennemgribende modernisering og energirenovering af Stationsparken 1. Afdelingen har 327 boliger, som er nogle af de mange almene boliger, der blev bygget i Gladsaxe i løbet af 50’erne.

Renoveringen, som DOMINIA har projekteret, omfatter blandt andet udskiftning af tag, vinduer og altandøre samt en omfattende efterisolering, etablering af ventilation og udskiftning af radiatorer.

Torsdag den 26. oktober mødtes direktør Jesper Loose Smith, driftsafdelingschef Henning Juul Hovmand og organisationsbestyrelsesformand Ryno Scheil fra Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, adm. direktør Martin Skou Heidemann fra Skou Gruppen og projektleder Taif Alazzawi fra DOMINIA A/S for at underskrive aftalen om hovedentreprisen i Stationsparken 1. Der er tale om en omfattende renovering, som DOMINIA A/S har projekteret.

Nogle af Gladsaxes ældste almene boliger

Stationsparken 1 omfatter 327 af de næsten 5.000 almene boliger, som Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe administrerer. Desuden er Stationsparkens otte blokke nogle af de meget robuste almene boliger, der blev opført i Gladsaxe i 1950’erne.

Boligerne fordeler sig på henholdsvis to og tre etager, hvor man finder lejligheder i varierende størrelser. Alle lejligheder har altaner og pulterrum i kældrene.

Da Stationsparken i sin tid blev etableret, var der for sin samtid tale om moderne boligbyggeri, som blev etableret med gode, holdbare materialer. Boligerne havde fra begyndelsen centralvarme, fælles vaskeri, affaldsskakte og adgang til grønne områder mellem husene.

Modernisering og energirenovering

Skou Gruppen skal nu forestå en større modernisering og energirenovering.

Udvendigt skal det gamle asbesttag med et yngre pladetag ovenpå udskiftes, og der skal etableres ventilation fra de uudnyttede loftsrum til samtlige boliger. Desuden skal der isoleres på loftsrummet, mellem stueetager og i kældre samt på gavl, mellembygning og brystninger.

Inde i lejlighederne bliver betonfacader isoleret, ældre radiatorer og emhætter skiftes, der etableres nye skjulte kanaler for ventilation, nye nedhængte lofter og ny belysning i entre.

Den gennemgribende renovering begynder i januar 2024 og forventes afsluttet i august 2026.

Ja tak til lavere varmeforbrug og bedre indeklima

Hos Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe er direktør Jesper Loose Smith glad for, at beboerne i Stationsparken 1 har tilsluttet sig den omfattende renovering, selvom det indebærer en markant huslejestigning:

”Boligafdelingen består af et gedigent byggeri fra efterkrigsårene, som har været meget eftertragtet, og hvor huslejen har været i den lave ende i rigtig mange år. Derfor er jeg glad for, at beboerne udviser ansvarlighed for fremtiden og siger ja til en pæn huslejestigning, så vi kan gennemføre moderniseringen. Til gengæld får de fremover en meget bedre komfort med et meget bedre indeklima i lejlighederne og en større besparelse på varmeforbruget,” siger han.

Et projekt som ligger godt til Skou Gruppen

”Vi er glade for, at Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe har valgt Skou Gruppen til denne omfattende renovering,” siger Martin Skou Heidemann og tilføjer:

”Vi kommer til at gennemføre arbejdet etapevis, mens lejlighederne er beboede, og det stiller store krav til vores planlægning, den måde vi arbejder på, og hvordan vi informerer beboerne løbende i processen. Det er et af den slags projekter, som vi har rigtig gode erfaringer med at gennemføre.”

Rådgiver på renoveringen af Stationsparken 1 er DOMINIA, som Skou Gruppen allerede har andre eksisterende og gode samarbejder med.

Aktuelt

Ny i byggeriet og praktik hos Skou Gruppen

Selvom man aldrig før har sat sine fødder på en byggeplads, kan det godt være en rigtig god karrierevej. Nor Al-Uboody har fundet vej til en uddannelse som byggekoordinator. I…
07. juni 2024

Rejsegilde på nyt samlingssted Ved Betty Nansens Plads

Det 520 kvadratmeter store nye samlingssted bliver et mødested for lokale beboere med tilbud om kulturelle aktiviteter og fællesspisning. Nu er håndværkerne så langt, at Frederiksberg Forenede Boligselskaber, FFB, kunne…
03. juni 2024

DGNB Guld-certificering er ikke så ligetil endda

Tror man, det er nemt at opnå DGNB Guld-certificering, står man ifølge Skou Gruppens byggeleder til noget af en overraskelse. Det tager tid og kræver en daglig indsats. Sådan en…
31. maj 2024

Ny milepæl nået i ARC-projektet

Amager Ressourcecenter (ARC) har fået overdraget nøglerne til den nye administrationsbygning, som er opført af Skou Gruppen i totalentreprise. Kvalitet og bæredygtighed har været i fokus for design og opførelse,…
29. maj 2024

Helstegt pattegris, sol og sommerstemning i Holbæk

De 12 nye og topmoderne lejligheder på Labæk er afleveret efter en gennemgribende modernisering og energirenovering. Nu er arbejdet på Byg33’s boligejendom på Borchsvej så langt, at man også kan…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet