Skou Gruppen udvider 130 lejligheder på Enghavevej i København

Ejerforeningen Enghavecentret skal gennemgå et af de største ejendomsrenoveringer på Vesterbro inden for de senere år. Bl.a. inddrages svalegangene til at udvide lejlighederne, ny klimaskærm monteres, og der etableres ”grønt tag”.

Ambitionen om at klimarenovere ejerforeningen Enghavecentrets to bygninger startede hos foreningens bestyrelse, da varmeregningen steg heftigt et par vintre i træk. Foreningen ønskede, at ejendommene, som er bygget i 1960’erne, fik en klimaskærm med en langt bedre isoleringsevne. Samtidig opstod muligheden for at rykke facaden 1,3 meter og inddrage den eksisterende svalegang som supplerende kvadratmeter i foreningens 130 lejligheder.

”Projektet har været på tegnebrættet siden 2012, og vi har kæmpet med forskellige udfordringer,” siger bestyrelsesformand i Enghavecentret, Brian Jack Rosendahl, og fortsætter:

Effekt Arkitekter har hjulpet os med at udforme og få godkendt et projekt, hvor vi både får klimaskærm, ca. 20 procent mere indendørsareal og altan i stedet for svalegangen.”

Begrænset plads og vægt er en udfordring

Skou Gruppen skal udføre renoveringen og ombygningen i hovedentreprise. En af byggesagens største udfordringer bliver bygningernes placering og byggepladsforholdene.
Bygningerne ligger på hjørnet af Enghavevej og Matthæusgade, hvor trafikken er intens, og hvor supermarkedet i stueetagen får leveret varer flere gange om ugen. Enghavecentrets lejligheder ligger på et betontag til en parkeringskælder og supermarkedet. Her skal byggepladsen også være. Vores byggeleder, Jesper Andersen, forklarer:

”Hele planlægningen i byggesagen handler om vægt. Taget kan ikke holde til at blive belastet med for mange kilo, og i forvejen er stilladset tungt. Vi bruger trykfordelingsbjælker for at mindske trykket på taget, og alle materialer og tungt udstyr må ned på jorden. For at sikre fremdrift i projektet har vi nøje planlagt de forskellige arbejdsgange og lavet vægtudregninger på baggrund af forskellige scenarier, så vi ikke bruger unødig tid på at få materialer, værktøj og maskineri fra jorden til byggepladsen.”

Byggerum på få kvadratmeter

Beboerne bor i lejlighederne, mens den nye klimaskærm monteres, de eksisterende vægge forlænges, og de nye altaner kommer på plads. De fleste lejligheder er nu ca. 33 kvadratmeter og må under ombygningen undvære et par kvadratmeter, fordi der skal etableres en støvvæg og laves arbejdsplads til håndværkerne.

”Fordi beboeren er i lejligheden, mens vi arbejder, gør vi én lejlighed færdig af gangen. Derfor bliver det også meget små områder, vi arbejder på, men er vi vant til at arbejde på den måde og til at lave den detaljerede planlægning, det kræver for ikke at blive forsinket,” siger Jesper Andersen.

Netop erfaring med byggerier på meget begrænset plads var afgørende, da ejerforeningen Enghavecenteret skulle vælge hovedentreprenør i samarbejde med Effekt Arkitekter:

”Vores projekt indeholder mange store problemstillinger, bl.a. fordi vi bor her, mens byggeriet foregår, og fordi både byggepladsen og albuerummet til håndværkerne er begrænset. Vi valgte Skou Gruppen, fordi de eksempelvis har udført arbejde i JP/Politikens Hus, hvor pladsen også var begrænset. Når vi forhørte os gennem vores netværk, blev vi bekræftet i, at det var den rigtige entreprenør til sagen,” forklarer bestyrelsesformand Brian Jack Rosendahl.

Fra G-mærket til C-mærket

Når vi er færdige med renoveringen, er det forventningen, at beboerne mærker en betydelig forskel på indeklimaet både vinter og sommer. Bygningerne har nu energimærke G, men forventningen er, at bygningerne opnår energimærke C med den nye klimaskærm.

”Lige nu har vi troppenætter i vores lejligheder fra maj til september, og om vinteren fyrer vi for gråspurvene. Med renoveringen vil vi opleve en væsentlig forbedring af vores indeklima.

Vores ambitiøse projekt afspejler sig allerede positivt i prisen på de lejligheder, som er til salg i foreningen,” siger Brian Jack Rosendahl.

Desuden får beboerne også glæde af et grønt tag, der etableres på det betontag, som er byggeplads under renoveringen. Det grønne tag er et klimasikringstiltag og kommer samtidig til at skabe nye grønne opholdssteder for ejendomsforeningens beboere.

Aktuelt

Skou Gruppen står for gennemgribende renovering af Grønnehaven

Taastrup almennyttige Boligselskab v/DAB og Skou Gruppen har netop indgået kontrakt om en gennemgribende renovering, miljøsanering og modernisering af nedslidte men velbeliggende boliger i boligforeningen Grønnehaven i Taastrup. Når projektet…
19. januar 2023

Vi retter kompasset mod bæredygtighed

Kravene til byggebranchen om bæredygtighed og reduktion af CO2-aftryk bliver stadig større og mere eksplicitte. Det er ikke så mærkeligt, al den stund at byggebranchen faktisk er en af de…
24. november 2022

Ny rammeaftale med Forsvaret

Skou Gruppen har vundet en fireårig rammeaftale med Forsvarets Ejendomsstyrelse om at stå for vedligeholdelse af alle Forsvarets bygninger i hovedstadsområdet. Opgaven ligger godt til Skou Gruppen, der har lang…
28. oktober 2022

Vi lægger grunden til 173 ungdomsboliger på Amager

Netop nu er Skou Gruppen i gang med at etablere kældrene til byggeriet af 173 topmoderne ungdomsboliger på Englandsvej først på Amager. Der bliver tale om et arkitektonisk markant byggeri…
11. oktober 2022

Skou Gruppen udklækker tre nye tømrersvende

Khalel Naser Ismail, Mikkel Engelstrup og Zakarias Stærk Sørensen har endt deres læretid hos os og har netop fået deres svendebrev. Her kan du læse om, hvordan vores tre lærlinge…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet


[recaptcha]