Skou Gruppen ombygger centralkøkkenet på Herlev Hospital

Snævre krybber og begrænset arbejdstid: Skou Gruppens ombygning af centralkøkkenet på Herlev Hospital kræver stram koordinering og tæt samarbejde med underentreprenørerne.

Skou Gruppen har netop påbegyndt en hovedentreprise på Herlev Hospital, hvor centralkøkkenet på 2.700 kvadratmeter gennemgår en omfattende ombygning. Det skal i fremtiden være i stand til at servere mad til de patienter og ansatte, der kommer til i forbindelse med den store udvidelse af Herlev Hospital med nye bygninger og afdelinger. Og så skal køkkenet være klar til det nye bespisningskoncept ”à la carte”.

”Ideen bag konceptet er, at patienter i højere grad selv skal kunne vælge deres mad. Det giver mere variation og flere valgmuligheder. Det giver også personalet mulighed for at tilrettelægge måltiderne sammen med patienten, så hver enkelt får den hensigtsmæssige næring. Man håber, at den nye ordning vil bidrage til kortere indlæggelser på sigt,” siger projektleder Bo Steen Thuesen fra Region Hovedstadens Center for Ejendomme, der er bygherre på projektet.

Skou Gruppens renoverer vægge, gulve og lofter samt de fleste tekniske installationer, og der skal etableres forsyning til ventilationsaggregater fra kælder til tag. Køkkenets nuværende installationer er under loftet, men de skal flyttes ned under gulvet, hvor der også skal etableres vandtilførsel, afløb, varme og trykluft. Rådgiver på projektet er SWECO.

Snævre krybber og begrænset arbejdstid

Skou Gruppens projektleder, Tim Lissau, forklarer, at netop de tekniske installationer er en af projektets helt store udfordringer. Arbejdet skal enten udføres i snævre krybber under gulvet eller i de ingeniørrør, som fungerer som bærende konstruktion til krybberne. I krybberne skal man ligge ned og arbejde, og af sikkerhedshensyn må hver medarbejder kun opholde sig dér i en time om dagen. I ingeniørrørene kan man lige akkurat stå oprejst, og der må man være i fire timer.

”I et omfattende projekt som dette, hvor Skou Gruppen inddrager otte underentreprenører, vil det altid være vigtigt med god detailprojektering, men pladsmangel og tidsbegrænsninger er selvfølgelig en hæmsko, der kræver ekstra gode koordinerings- og samarbejdsevner fra vores side,” siger Tim Lissau.

Ombygningen foregår i faser, så det kun er dele af centralkøkkenet, der lukkes ned under renoveringen. På den måde kan køkkenet blive ved med at lave mad til patienterne, mens arbejdet står på. Til oktober skal den første halvdel af køkkenet være færdigrenoveret.

”På grund af de vanskelige arbejdsforhold bliver projektet planlagt med tungen lige i munden. Den mindste fejl i koordineringen mellem vores folk kan skabe forsinkelser. Vi arbejder ud fra et cyklogram. Det er et lokationsbaseret planlægningsværktøj, der skal sikre, at der kun er én entreprenør i hver krybbe ad gangen, og at vi følger den stramme plan frem mod oktober,” siger Tim Lissau.

Aktuelt

Skou Gruppen bygger to liebhaverboliger på Vesterbro

Skou Gruppen er gået i gang med en gennemgribende renovering af et gammelt baggårdshus på Vesterbro. Baghuset har tidligere været en erhvervsbygning, men nu bygger Skou Gruppen to lækre lejligheder…
21. juni 2022

Fra anklager i Ukraine til arbejdsmand hos Skou Gruppen

Vladimir Semenenko flygtede fra Kiev, da krigen i Ukraine brød ud. Den tidligere anklager endte i Hørsholm med sin familie, og siden blev han ansat hos Skou Gruppen som arbejdsmand.…
13. juni 2022

Vi bygger Madklubben #37 i Tordenskjoldsgade

Skou Gruppen er gået i gang med at bygge ny restaurant for Madklubben i Tordenskjoldsgade 19, hvor der i mange år har ligget en fotobutik. Med projektet får hele bygningen…
24. maj 2022

Morten Bo Petersen er murermester all the way

Det kræver erfarne projektledere at styre store total-, hoved- og fagentrepriser hos Skou Gruppen. Derfor er vi glade for medarbejdere som Morten Bo Petersen, der har været hos os i…
27. april 2022

Kendt erhvervsbygning i Glostrup får helt nyindrettet kontoretage

I Glostrup etablerer og indretter Skou Gruppen et område på små 2.000 kvadratmeter i en kendt erhvervsbygning. Første salen, der fremstod som et råt lokale, skal nyindrettes som to kontorlejemål.…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet


[recaptcha]