Skou Gruppen ombygger centralkøkkenet på Herlev Hospital

Snævre krybber og begrænset arbejdstid: Skou Gruppens ombygning af centralkøkkenet på Herlev Hospital kræver stram koordinering og tæt samarbejde med underentreprenørerne.

Skou Gruppen har netop påbegyndt en hovedentreprise på Herlev Hospital, hvor centralkøkkenet på 2.700 kvadratmeter gennemgår en omfattende ombygning. Det skal i fremtiden være i stand til at servere mad til de patienter og ansatte, der kommer til i forbindelse med den store udvidelse af Herlev Hospital med nye bygninger og afdelinger. Og så skal køkkenet være klar til det nye bespisningskoncept ”à la carte”.

”Ideen bag konceptet er, at patienter i højere grad selv skal kunne vælge deres mad. Det giver mere variation og flere valgmuligheder. Det giver også personalet mulighed for at tilrettelægge måltiderne sammen med patienten, så hver enkelt får den hensigtsmæssige næring. Man håber, at den nye ordning vil bidrage til kortere indlæggelser på sigt,” siger projektleder Bo Steen Thuesen fra Region Hovedstadens Center for Ejendomme, der er bygherre på projektet.

Skou Gruppens renoverer vægge, gulve og lofter samt de fleste tekniske installationer, og der skal etableres forsyning til ventilationsaggregater fra kælder til tag. Køkkenets nuværende installationer er under loftet, men de skal flyttes ned under gulvet, hvor der også skal etableres vandtilførsel, afløb, varme og trykluft. Rådgiver på projektet er SWECO.

Snævre krybber og begrænset arbejdstid

Skou Gruppens projektleder, Tim Lissau, forklarer, at netop de tekniske installationer er en af projektets helt store udfordringer. Arbejdet skal enten udføres i snævre krybber under gulvet eller i de ingeniørrør, som fungerer som bærende konstruktion til krybberne. I krybberne skal man ligge ned og arbejde, og af sikkerhedshensyn må hver medarbejder kun opholde sig dér i en time om dagen. I ingeniørrørene kan man lige akkurat stå oprejst, og der må man være i fire timer.

”I et omfattende projekt som dette, hvor Skou Gruppen inddrager otte underentreprenører, vil det altid være vigtigt med god detailprojektering, men pladsmangel og tidsbegrænsninger er selvfølgelig en hæmsko, der kræver ekstra gode koordinerings- og samarbejdsevner fra vores side,” siger Tim Lissau.

Ombygningen foregår i faser, så det kun er dele af centralkøkkenet, der lukkes ned under renoveringen. På den måde kan køkkenet blive ved med at lave mad til patienterne, mens arbejdet står på. Til oktober skal den første halvdel af køkkenet være færdigrenoveret.

”På grund af de vanskelige arbejdsforhold bliver projektet planlagt med tungen lige i munden. Den mindste fejl i koordineringen mellem vores folk kan skabe forsinkelser. Vi arbejder ud fra et cyklogram. Det er et lokationsbaseret planlægningsværktøj, der skal sikre, at der kun er én entreprenør i hver krybbe ad gangen, og at vi følger den stramme plan frem mod oktober,” siger Tim Lissau.

Aktuelt

Skou Gruppen indretter lokaler til butikker og serviceerhverv

Det kan være svært at forestille sig, hvordan en mulig café, frisør, ejendomsmægler eller tøjbutik kan indrettes, når stueetagen på Amager Strandvej 28-46A står som et råhus i beton. Derfor…
18. september 2023

Ligestillingsministeren besøger kvinder i byggeriet

Den 21. juni var Marie Bjerre på besøg på Skou Gruppens byggeplads i Drogdensgade på Amager. Her var en gruppe kvindelige håndværkere klar til at tage en snak om, hvordan…
21. juni 2023

ARC-rejsegilde med poesi og solskin

Håndværkernes neongule arbejdsveste strålede om kap med solen fra en skyfri blå himmel i går, da Skou Gruppen havde inviteret til rejsegilde på ARC – Amager Ressourcecenters nye kontor- og…
13. juni 2023

Nyt tenniscenter i Hørsholm indviet

Søndag den 4. juni blev Leschly Tennis Center i Hørsholm indviet med manér. Centret er hjemsted for Hørsholm Rungsted Tennisklub (HRT) og Leschly Tennis Academy. Det nye tenniscenter er blevet…
06. juni 2023

Ungdomsboliger på Amager tager form

Siden efteråret 2022 har Skou Gruppen været i gang med at etablere 173 topmoderne ungdomsboliger på Englandsvej først på Amager. Byggeriet skrider godt fremad, og det fejrede bygherren, Bonum Development,…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet


[recaptcha]