Skou Gruppen ombygger centralkøkkenet på Herlev Hospital

Snævre krybber og begrænset arbejdstid: Skou Gruppens ombygning af centralkøkkenet på Herlev Hospital kræver stram koordinering og tæt samarbejde med underentreprenørerne.

Skou Gruppen har netop påbegyndt en hovedentreprise på Herlev Hospital, hvor centralkøkkenet på 2.700 kvadratmeter gennemgår en omfattende ombygning. Det skal i fremtiden være i stand til at servere mad til de patienter og ansatte, der kommer til i forbindelse med den store udvidelse af Herlev Hospital med nye bygninger og afdelinger. Og så skal køkkenet være klar til det nye bespisningskoncept ”à la carte”.

”Ideen bag konceptet er, at patienter i højere grad selv skal kunne vælge deres mad. Det giver mere variation og flere valgmuligheder. Det giver også personalet mulighed for at tilrettelægge måltiderne sammen med patienten, så hver enkelt får den hensigtsmæssige næring. Man håber, at den nye ordning vil bidrage til kortere indlæggelser på sigt,” siger projektleder Bo Steen Thuesen fra Region Hovedstadens Center for Ejendomme, der er bygherre på projektet.

Skou Gruppens renoverer vægge, gulve og lofter samt de fleste tekniske installationer, og der skal etableres forsyning til ventilationsaggregater fra kælder til tag. Køkkenets nuværende installationer er under loftet, men de skal flyttes ned under gulvet, hvor der også skal etableres vandtilførsel, afløb, varme og trykluft. Rådgiver på projektet er SWECO.

Snævre krybber og begrænset arbejdstid

Skou Gruppens projektleder, Tim Lissau, forklarer, at netop de tekniske installationer er en af projektets helt store udfordringer. Arbejdet skal enten udføres i snævre krybber under gulvet eller i de ingeniørrør, som fungerer som bærende konstruktion til krybberne. I krybberne skal man ligge ned og arbejde, og af sikkerhedshensyn må hver medarbejder kun opholde sig dér i en time om dagen. I ingeniørrørene kan man lige akkurat stå oprejst, og der må man være i fire timer.

”I et omfattende projekt som dette, hvor Skou Gruppen inddrager otte underentreprenører, vil det altid være vigtigt med god detailprojektering, men pladsmangel og tidsbegrænsninger er selvfølgelig en hæmsko, der kræver ekstra gode koordinerings- og samarbejdsevner fra vores side,” siger Tim Lissau.

Ombygningen foregår i faser, så det kun er dele af centralkøkkenet, der lukkes ned under renoveringen. På den måde kan køkkenet blive ved med at lave mad til patienterne, mens arbejdet står på. Til oktober skal den første halvdel af køkkenet være færdigrenoveret.

”På grund af de vanskelige arbejdsforhold bliver projektet planlagt med tungen lige i munden. Den mindste fejl i koordineringen mellem vores folk kan skabe forsinkelser. Vi arbejder ud fra et cyklogram. Det er et lokationsbaseret planlægningsværktøj, der skal sikre, at der kun er én entreprenør i hver krybbe ad gangen, og at vi følger den stramme plan frem mod oktober,” siger Tim Lissau.

Aktuelt

Ny teknisk direktør fra egne rækker

Skou Gruppen gennemfører nu en ledelsesrokade, efter et ønske om at få hverdagen til at balancere anderledes mellem det private og det arbejdsmæssige. Alexander Hermansen udpeges som ny teknisk direktør.…
26. juni 2024

Varmt rejsegilde på uddannelsescenter

På årets længste dag havde Region Hovedstaden inviteret håndværkerne og alle andre involverede til rejsegilde på det nye uddannelsescenter til Bispebjerg Hospital. Glæde, stolthed og forventning strålede ud fra talerstolen…
24. juni 2024

600 CLT-elementer til Uddannelsescenter Bispebjerg

Skou Gruppen er godt i gang med at opføre det nye Uddannelsescenter Bispebjerg i totalentreprise. For et par måneder siden begyndte tømrerne med at sætte de første beslag til de…
18. juni 2024

Ny i byggeriet og praktik hos Skou Gruppen

Selvom man aldrig før har sat sine fødder på en byggeplads, kan det godt være en rigtig god karrierevej. Nor Al-Uboody har fundet vej til en uddannelse som byggekoordinator. I…
07. juni 2024

Rejsegilde på nyt samlingssted Ved Betty Nansens Plads

Det 520 kvadratmeter store nye samlingssted bliver et mødested for lokale beboere med tilbud om kulturelle aktiviteter og fællesspisning. Nu er håndværkerne så langt, at Frederiksberg Forenede Boligselskaber, FFB, kunne…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Alexander Hermansen

Teknisk direktør, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef og viceadm. direktør, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Jesper Egund

Byggeteknisk og juridisk rådgiver, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet