Udvidelsen af Roskilde Badet har været i fuld gang i flere måneder. Nu har Skou Gruppen også påbegyndt sit arbejde på den nye del af svømmehallen, nemlig apteringen af den nye tilbygning.
Projektet har været undervejs i flere i år, men i slutningen af marts 2017 besluttede byrådet i Roskilde, at byggeriet af den nye svømmehal til 148 millioner kroner kunne gå i gang.
Arkitektfirmaet CREO Arkitekter har udformet projektet i samarbejde med JAJA Architects Aps, Thing & Brandt Landskab og Grontmij A/S Rådgivende Ingeniører (SWECO). Byggeriet er udbudt i storentrepriser, hvor Skou Gruppen varetager apteringen.
Visionen bag udvidelsen af Roskilde Badet er at skabe en social badeby. Der skal være forskellige aktiviteter, hvor folk mødes på kryds og tværs, som elite- og motionssvømmere, børnefamilier og wellnessgæster får glæde af.
”Det er en spændende entreprise, vi har vundet. Ikke alene er vi med til at bygge et nyt samlingspunkt for Roskilde og omegns borgere. Det er også en storentreprise, hvor vores arbejde er afgørende for det indtryk, de besøgende får af bygningen indvendigt, og det passer os godt,” siger Skou Gruppens direktør, Martin Skou Heidemann.
Den nye tilbygning bygges sammen med den eksisterende bygning i de grønne omgivelser lige under Roskildes vandtårn på Bymarken. Udover det nye 50 meter lange bassin til konkurrencesvømning og tilskuertribuner skal tilbygningen rumme wellnessafdeling med sauna og koldtvandsbassin, gårdhaver og en café for våde og tørre gæster.
Glasfacader skaber sammenhæng
Som en del af Roskilde Badets facade skal Skou Gruppen montere aluminiums- og glasfacader. Det giver de badende og wellnessgæster frit udsyn til de grønne omgivelser og gårdhaverne og med et flot lysindfald. Desuden skaber materialerne en sammenhæng med den eksisterende svømmehal, hvis buede facadepartier også består af glas.
I café-området monteres glasvægge, så gæsterne derfra kan få et overblik over det meste af Roskilde Badets svømme- og wellnessfaciliteter. De øvrige vægge, som Skou Gruppen etablerer, bliver af gips og beton.
I loftet monteres træbeton, som giver en god akustik i de store rum, hvor der skal være plads til både motionister samt legende og glade børn. Træbeton er desuden et velegnet materiale, fordi det ikke tager skade af den høje luftfugtighed, som karakteriserer en svømmehal. Desuden monterer Skou Gruppen forskelligt inventar såsom spanske døre og skabe i omklædningsrummene samt te- og anretter køkken.
Roskilde Badet forventes at kunne åbne dørene til alle de nye faciliteter i december 2018.
Illustration: CREO Arkitekter