Renoveringen af ældre boligforeninger i Holbæk

Skou Gruppen er gået i gang med en gennemgribende renovering af to ældre ejendomme i Byggeforeningen af 1933, i daglig tale Byg33, i Holbæk.

Totalentreprisen omfatter modernisering og energirenovering fra yderst til inderst og kælder til kvist af to af Byg33’s boligejendomme, den ene fra 1934 og den anden fra 1961. Arbejdet kommer til at stå på i to år og er så omfattende, at de berørte beboere genhuses i tre etaper, imens nye, topmoderne og mere tilgængelige lejeboliger tager form.

Skou Gruppen har netop påbegyndt arbejdet med den omfattende totalentreprise og renovering af 52 lejeboliger på henholdsvis Labæk og Borchsvej i Holbæk. Udvendigt skal bygningerne efterisoleres, have nye ydervægge og vinduer samt nyt tag.

Indvendigt bliver boligerne moderniseret med nye køkkener, nye badeværelser, nye gulve og bedre lydisolering. Også indeklimaet forbedres med efterisolering, som skal eliminere kuldebroer, og med etablering af ventilationsanlæg i alle lejligheder.

Endelig er der en del af boligerne, som gøres mere handicapvenlige og mere tilgængelige for ældre og personer med funktionsnedsættelser. Der bliver etableret elevator i begge bygninger, og en del af lejlighederne får bedre ruminddeling og mere plads. Således lægges lejligheder sammen i ejendommen på Labæk, så 18 lejligheder fordelt på tre etager bliver til 12 lejligheder fordelt på tre etager.

Gamle bygninger overrasker altid

”Det er altid spændende at implementere nye standarder i gamle bygninger. De to ejendomme er opført efter datidens byggekrav, og under projekteringen har vi fået kigget nærmere på, hvordan de er udført. Det har ført til visse ændringer i løsningerne, så vi sikrer, at renoveringen lever op til de regler og standarder, der gælder i dag,” siger Roland Hansen, som sammen med Allan Rudolph Pedersen er Skou Gruppens projektledere på opgaven.

Skou Gruppen arbejder på projektet sammen med MonoArk og OJ Rådgivende Ingeniører samt bygherrens repræsentanter fra Kuben Management for at finde de bedste måder at gennemføre renoveringen på.

En af de ting, som er justeret under projekteringen, er på Borchsvej, hvor det viste sig, at etageadskillelsen ikke bestod af bjælkelag, men af såkaldt romerdæk. Det betyder, at der skal etableres forstærkning under nogle af de nye badeværelser i ejendommen.

Et godt samarbejde og et projekt, som står helt skarpt

”Vi har en rigtig god dialog med bygherren, repræsenteret ved Kuben Management, og vores ingeniør og arkitekt. Det har ført til nogle gode løsninger, som kommer til at stå helt skarpt. Og det bliver en fornøjelse at gennemføre sådan et projekt,” siger Roland Hansen. Han anslår, at når byggepladsen er på sin højeste bemanding, vil 40 mand være beskæftiget i projektet.

Et godt samarbejde bordet rundt

”I renoveringssager er der altid større og mindre udfordringer, som rimeligvis ikke har været til at forudse før igangsættelse af den enkelte sag. Sådanne udfordringer vil der også være på denne sag, hvor samarbejdet mellem bygherre, totalentreprenør og bygherrerådgiver SKAL fungere godt for at sikre opgavens tilfredsstillende løsning,” siger projektchef Thomas Kaarøe, Kuben Management, som er bygherres repræsentant i projektet. Han tilføjer:

”Vi ser frem til et fortsat godt og tillidsfuldt samarbejde med Skou Gruppen, som har lagt sig i selen for, at sagen netop bliver løst til alle parters tilfredshed.”

Aktuelt

Skou Gruppen indretter lokaler til butikker og serviceerhverv

Det kan være svært at forestille sig, hvordan en mulig café, frisør, ejendomsmægler eller tøjbutik kan indrettes, når stueetagen på Amager Strandvej 28-46A står som et råhus i beton. Derfor…
18. september 2023

Ligestillingsministeren besøger kvinder i byggeriet

Den 21. juni var Marie Bjerre på besøg på Skou Gruppens byggeplads i Drogdensgade på Amager. Her var en gruppe kvindelige håndværkere klar til at tage en snak om, hvordan…
21. juni 2023

ARC-rejsegilde med poesi og solskin

Håndværkernes neongule arbejdsveste strålede om kap med solen fra en skyfri blå himmel i går, da Skou Gruppen havde inviteret til rejsegilde på ARC – Amager Ressourcecenters nye kontor- og…
13. juni 2023

Nyt tenniscenter i Hørsholm indviet

Søndag den 4. juni blev Leschly Tennis Center i Hørsholm indviet med manér. Centret er hjemsted for Hørsholm Rungsted Tennisklub (HRT) og Leschly Tennis Academy. Det nye tenniscenter er blevet…
06. juni 2023

Ungdomsboliger på Amager tager form

Siden efteråret 2022 har Skou Gruppen været i gang med at etablere 173 topmoderne ungdomsboliger på Englandsvej først på Amager. Byggeriet skrider godt fremad, og det fejrede bygherren, Bonum Development,…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet


[recaptcha]