Renoveringen af ældre boligforeninger i Holbæk

Skou Gruppen er gået i gang med en gennemgribende renovering af to ældre ejendomme i Byggeforeningen af 1933, i daglig tale Byg33, i Holbæk.

Totalentreprisen omfatter modernisering og energirenovering fra yderst til inderst og kælder til kvist af to af Byg33’s boligejendomme, den ene fra 1934 og den anden fra 1961. Arbejdet kommer til at stå på i to år og er så omfattende, at de berørte beboere genhuses i tre etaper, imens nye, topmoderne og mere tilgængelige lejeboliger tager form.

Skou Gruppen har netop påbegyndt arbejdet med den omfattende totalentreprise og renovering af 52 lejeboliger på henholdsvis Labæk og Borchsvej i Holbæk. Udvendigt skal bygningerne efterisoleres, have nye ydervægge og vinduer samt nyt tag.

Indvendigt bliver boligerne moderniseret med nye køkkener, nye badeværelser, nye gulve og bedre lydisolering. Også indeklimaet forbedres med efterisolering, som skal eliminere kuldebroer, og med etablering af ventilationsanlæg i alle lejligheder.

Endelig er der en del af boligerne, som gøres mere handicapvenlige og mere tilgængelige for ældre og personer med funktionsnedsættelser. Der bliver etableret elevator i begge bygninger, og en del af lejlighederne får bedre ruminddeling og mere plads. Således lægges lejligheder sammen i ejendommen på Labæk, så 18 lejligheder fordelt på tre etager bliver til 12 lejligheder fordelt på tre etager.

Gamle bygninger overrasker altid

”Det er altid spændende at implementere nye standarder i gamle bygninger. De to ejendomme er opført efter datidens byggekrav, og under projekteringen har vi fået kigget nærmere på, hvordan de er udført. Det har ført til visse ændringer i løsningerne, så vi sikrer, at renoveringen lever op til de regler og standarder, der gælder i dag,” siger Roland Hansen, som sammen med Allan Rudolph Pedersen er Skou Gruppens projektledere på opgaven.

Skou Gruppen arbejder på projektet sammen med MonoArk og OJ Rådgivende Ingeniører samt bygherrens repræsentanter fra Kuben Management for at finde de bedste måder at gennemføre renoveringen på.

En af de ting, som er justeret under projekteringen, er på Borchsvej, hvor det viste sig, at etageadskillelsen ikke bestod af bjælkelag, men af såkaldt romerdæk. Det betyder, at der skal etableres forstærkning under nogle af de nye badeværelser i ejendommen.

Et godt samarbejde og et projekt, som står helt skarpt

”Vi har en rigtig god dialog med bygherren, repræsenteret ved Kuben Management, og vores ingeniør og arkitekt. Det har ført til nogle gode løsninger, som kommer til at stå helt skarpt. Og det bliver en fornøjelse at gennemføre sådan et projekt,” siger Roland Hansen. Han anslår, at når byggepladsen er på sin højeste bemanding, vil 40 mand være beskæftiget i projektet.

Et godt samarbejde bordet rundt

”I renoveringssager er der altid større og mindre udfordringer, som rimeligvis ikke har været til at forudse før igangsættelse af den enkelte sag. Sådanne udfordringer vil der også være på denne sag, hvor samarbejdet mellem bygherre, totalentreprenør og bygherrerådgiver SKAL fungere godt for at sikre opgavens tilfredsstillende løsning,” siger projektchef Thomas Kaarøe, Kuben Management, som er bygherres repræsentant i projektet. Han tilføjer:

”Vi ser frem til et fortsat godt og tillidsfuldt samarbejde med Skou Gruppen, som har lagt sig i selen for, at sagen netop bliver løst til alle parters tilfredshed.”

Aktuelt

Ny teknisk direktør fra egne rækker

Skou Gruppen gennemfører nu en ledelsesrokade, efter et ønske om at få hverdagen til at balancere anderledes mellem det private og det arbejdsmæssige. Alexander Hermansen udpeges som ny teknisk direktør.…
26. juni 2024

Varmt rejsegilde på uddannelsescenter

På årets længste dag havde Region Hovedstaden inviteret håndværkerne og alle andre involverede til rejsegilde på det nye uddannelsescenter til Bispebjerg Hospital. Glæde, stolthed og forventning strålede ud fra talerstolen…
24. juni 2024

600 CLT-elementer til Uddannelsescenter Bispebjerg

Skou Gruppen er godt i gang med at opføre det nye Uddannelsescenter Bispebjerg i totalentreprise. For et par måneder siden begyndte tømrerne med at sætte de første beslag til de…
18. juni 2024

Ny i byggeriet og praktik hos Skou Gruppen

Selvom man aldrig før har sat sine fødder på en byggeplads, kan det godt være en rigtig god karrierevej. Nor Al-Uboody har fundet vej til en uddannelse som byggekoordinator. I…
07. juni 2024

Rejsegilde på nyt samlingssted Ved Betty Nansens Plads

Det 520 kvadratmeter store nye samlingssted bliver et mødested for lokale beboere med tilbud om kulturelle aktiviteter og fællesspisning. Nu er håndværkerne så langt, at Frederiksberg Forenede Boligselskaber, FFB, kunne…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Alexander Hermansen

Teknisk direktør, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef og viceadm. direktør, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Jesper Egund

Byggeteknisk og juridisk rådgiver, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet