Renoveringen af ældre boligforeninger i Holbæk

Skou Gruppen er gået i gang med en gennemgribende renovering af to ældre ejendomme i Byggeforeningen af 1933, i daglig tale Byg33, i Holbæk.

Totalentreprisen omfatter modernisering og energirenovering fra yderst til inderst og kælder til kvist af to af Byg33’s boligejendomme, den ene fra 1934 og den anden fra 1961. Arbejdet kommer til at stå på i to år og er så omfattende, at de berørte beboere genhuses i tre etaper, imens nye, topmoderne og mere tilgængelige lejeboliger tager form.

Skou Gruppen har netop påbegyndt arbejdet med den omfattende totalentreprise og renovering af 52 lejeboliger på henholdsvis Labæk og Borchsvej i Holbæk. Udvendigt skal bygningerne efterisoleres, have nye ydervægge og vinduer samt nyt tag.

Indvendigt bliver boligerne moderniseret med nye køkkener, nye badeværelser, nye gulve og bedre lydisolering. Også indeklimaet forbedres med efterisolering, som skal eliminere kuldebroer, og med etablering af ventilationsanlæg i alle lejligheder.

Endelig er der en del af boligerne, som gøres mere handicapvenlige og mere tilgængelige for ældre og personer med funktionsnedsættelser. Der bliver etableret elevator i begge bygninger, og en del af lejlighederne får bedre ruminddeling og mere plads. Således lægges lejligheder sammen i ejendommen på Labæk, så 18 lejligheder fordelt på tre etager bliver til 12 lejligheder fordelt på tre etager.

Gamle bygninger overrasker altid

”Det er altid spændende at implementere nye standarder i gamle bygninger. De to ejendomme er opført efter datidens byggekrav, og under projekteringen har vi fået kigget nærmere på, hvordan de er udført. Det har ført til visse ændringer i løsningerne, så vi sikrer, at renoveringen lever op til de regler og standarder, der gælder i dag,” siger Roland Hansen, som sammen med Allan Rudolph Pedersen er Skou Gruppens projektledere på opgaven.

Skou Gruppen arbejder på projektet sammen med MonoArk og OJ Rådgivende Ingeniører samt bygherrens repræsentanter fra Kuben Management for at finde de bedste måder at gennemføre renoveringen på.

En af de ting, som er justeret under projekteringen, er på Borchsvej, hvor det viste sig, at etageadskillelsen ikke bestod af bjælkelag, men af såkaldt romerdæk. Det betyder, at der skal etableres forstærkning under nogle af de nye badeværelser i ejendommen.

Et godt samarbejde og et projekt, som står helt skarpt

”Vi har en rigtig god dialog med bygherren, repræsenteret ved Kuben Management, og vores ingeniør og arkitekt. Det har ført til nogle gode løsninger, som kommer til at stå helt skarpt. Og det bliver en fornøjelse at gennemføre sådan et projekt,” siger Roland Hansen. Han anslår, at når byggepladsen er på sin højeste bemanding, vil 40 mand være beskæftiget i projektet.

Et godt samarbejde bordet rundt

”I renoveringssager er der altid større og mindre udfordringer, som rimeligvis ikke har været til at forudse før igangsættelse af den enkelte sag. Sådanne udfordringer vil der også være på denne sag, hvor samarbejdet mellem bygherre, totalentreprenør og bygherrerådgiver SKAL fungere godt for at sikre opgavens tilfredsstillende løsning,” siger projektchef Thomas Kaarøe, Kuben Management, som er bygherres repræsentant i projektet. Han tilføjer:

”Vi ser frem til et fortsat godt og tillidsfuldt samarbejde med Skou Gruppen, som har lagt sig i selen for, at sagen netop bliver løst til alle parters tilfredshed.”

Aktuelt

Nu moderniseres de almene boliger i Stationsparken 1

Kommer man forbi Arbejdernes Boligselskabs afdeling 1 i Gladsaxe her i foråret 2024, vil man bemærke, at en af foreningens otte boligblokke er grundigt indpakket i stilladser og presenning. Den…
17. april 2024

Skou Gruppen udklækker fem nye tømrere

I marts 2024 modtog fem lærlinge fra Skou Gruppen deres svendebrev. Tre af disse nyudlærte tømrersvende fandt deres læreplads og vej ind i byggebranchen gennem venner og familie. For eksempel…
02. april 2024

Det går godt hos Skou Gruppen

Vi styrer sikkert gennem usikre tider i byggeriet. Det netop afleverede årsregnskab for 2022-23 viser lidt mindre omsætning og et lidt større et overskud før skat sammenlignet med året før.…
21. marts 2024

Gamle arbejdsbukser bliver til sko og bordplader

Et af områderne i Skou Gruppens bæredygtighedsstrategi er at finde nye veje til at genanvende mere af det, som før var affald. Nu er turen kommet til udtjent arbejdstøj, der…
26. februar 2024

Nyt kulturelt kraftcenter på Frederiksberg

Takket være en donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan Frederiksberg Forenede Boligselskaber nu etablere et kulturelt samlingspunkt ved Betty Nansens Plads. Skou Gruppen er ansvarlig for byggeentreprisen og har…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet