Nye tagboliger er med til at løse boligudfordringer

Det er populært som aldrig før at bo i Københavns Nordvestkvarter. Bydelen har de seneste år været igennem en rivende udvikling, boligpriserne er stigende, og Københavns Kommune investerer millionbeløb i fornyelse af området. Der er nemlig ikke boliger nok. Det skal Skou Gruppens tagboligprojekt på Mågevej samt byfornyelse med støtte fra kommunen være med til at gøre noget ved.

Københavns Kommune investerer 60 millioner kroner i områdefornyelse af Nordvest i perioden fra 2016 til 2021. Pengene skal bl.a. være med til at skabe en positiv udvikling i området, ligesom der afsættes byfornyelsesmidler til at renovere de ældre ejendomme for at kunne følge med den store efterspørgsel på flere og gode boliger i København. Samtidig er over 40 procent af alle boliger i Nordvest på under 60 kvadratmeter, hvorfor der er behov for at se nærmere på de ubenyttede kvadratmeter på loftet i byens ejendomme.

På Mågevej i Københavns Nordvestkvarter, hvor Kim Larsen voksede op i en toværelses lejlighed, er vi netop nu ved at ombygge tørrelofterne til attraktive tagboliger for at tage del i den rivende udvikling, som bydelen gennemgår.

I forbindelse med tagprojektet får alle ejendommens øvrige lejligheder også nye vinduer og renoveret badeværelser bl.a. takket være byfornyelsesmidlerne. Københavns Kommune har nemlig støttet projektet med 12,4 millioner kroner. I byfornyelsen i Københavns Kommune er der stor tilfredshed med projektet:

”Når vi får ansøgninger fra ejere, så prioriterer vi netop ejendomme som denne, hvor boligerne mangler bad, og ejendommen trænger til lidt kærlighed. Vi ser også på beliggenheden i forhold til støj, og om ejendommen ligger i et indsatsområde,” siger Marie Juul Baumann, der er arkitekt og teamkoordinator i Københavns Kommune, og fortsætter:

”Derfor er dette et rigtig fint projekt, hvor vi får fremtidssikret eksisterende boliger. Det er vi glade for at kunne støtte med byfornyelsesmidler. Og når Skou Gruppen, der er ejer, oven i byfornyelsesprojektet investerer i nye tagboliger, så går det hele jo op i en højere enhed. Vi glæder os rigtig meget til, at stilladset kommer ned, og den smukke gamle ejendom står færdig.”

Flere boliger i København ved at tænke anderledes
”København har brug for flere boliger. Det er en af de største og mest reelle udfordringer, vi har i København lige nu. Jeg er ikke i tvivl om, at vi skal bygge langt mere, end vi gør i dag. Men der er også grænser for, hvor meget nyt vi kan bygge. Derfor er vi også nødt til at udnytte den boligmasse, vi i forvejen har,” sagde Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune, i sin tale til rejsegildet på Mågevej og tilføjede:

”Vi skal have mere ud af det, vi allerede har imellem hænderne. Det er de nye tagboliger det bedste eksempel på. Her bliver der tænkt kreativt, funktionelt og i pladsbesparelse. Der bliver på bedste vis tænkt i udnyttelse af det eksisterende. Det er fantastisk. For det giver ikke kun disse flotte boliger, som er godt på vej. Det giver også en lang række københavnere et hjem fremover.”

Tagboliger sikrer også arbejdspladser
Skou Gruppens ejendomsselskab købte tilbage i 2016 den charmerende ejendom i Københavns Nordvestkvarter.  For første gang investerede vi virksomhedens frie midler i et ejendomsprojekt for at sikre arbejde til vores håndværkere. Og det er ifølge Cecilia Lonning-Skovgaard ikke nogen dum investering:

”På smukkeste vis er dette projekt også med til at sikre vigtige arbejdspladser til de håndværkere, som skal knokle for, at tagboligerne bliver udført. Det er jeg taknemmelig for. For som beskæftigelsesborgmester kan jeg ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at vi får endnu flere i arbejde, og at vi gør det i fællesskab.”

Kvalitetshåndværk med respekt
Omkring 40 mand ud af Skou Gruppens 179 medarbejdere arbejder dagligt på at ombygge de omkring 785 kvadratmeter loftsareal på Mågevej til otte moderne taglejligheder, der bliver på mellem 78 og 133 kvadratmeter store. Lejlighederne vil derfor være attraktive for både unge og børnefamilier.

De nye boliger på tagetagen kommer til at bære præg af, at det er vores egne håndværkere, som står i spidsen for ombygningen, der kommer til at være tro mod  bygningens stil både ind- og udvendigt.

”Ejendommen har charmerende kviste, som bevares, og vi bygger 33 nye kviste i samme stil, når taget løftes. På bygningens side ind mod gården er en fin gammel brandaltan lige under taget, som også bevares. Vi bygger loft til kip med synlige hanebåndsspær. I boligerne anvender vi gedigne materialer udvalgt efter holdbarhed, funktionalitet og design – alt sammen med respekt for den pæne ejendom,” forklarer byggeleder ved Skou Gruppen, Kevin L. Pedersen, og fortsætter:

”Denne ejendom er særlig velegnet til etablering af tagboliger, fordi trapperne i opgangene fortsætter op til loftet. Det gør byggeriet nemmere, når trapperne ikke skal forlænges som i mange andre tagprojekter.”

Foruden projektet på Mågevej, der forventes færdigt i starten af januar 2019, er vi også i fuld gang med at ombygge et loft til 18 nye tagboliger i ejerforeningen Raadmandshuse på Nørrebro.

Aktuelt

Gamle arbejdsbukser bliver til sko og bordplader

Et af områderne i Skou Gruppens bæredygtighedsstrategi er at finde nye veje til at genanvende mere af det, som før var affald. Nu er turen kommet til udtjent arbejdstøj, der…
26. februar 2024

Nyt kulturelt kraftcenter på Frederiksberg

Takket være en donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan Frederiksberg Forenede Boligselskaber nu etablere et kulturelt samlingspunkt ved Betty Nansens Plads. Skou Gruppen er ansvarlig for byggeentreprisen og har…
23. februar 2024

En væksthistorie til håndværkerne i Faxe

Den 12. december havde Business Faxe inviteret kommunens håndværksvirksomheder og -mestre til et håndværkertræf. Her fortalte Martin Skou Heidemann, direktør for Skou Gruppen, om den vækst, Skou Gruppen har opnået:…
13. december 2023

To partnere certificeret i mediation

Teknisk direktør Jesper Egund og tømrermester Alexander Hermansen er nu begge certificerede mediatorer. De opnåede certificeringen gennem et uddannelsesforløb i oktober og november, hvor nogle af landets fremmeste eksperter i…
30. november 2023

Tre store rammeaftaler – to forlængelser og en ny

Skou Gruppen har netop indgået tre nye rammeaftaler for murer-, tømrer- og glarmesterarbejde ved renovering, ombygning og vedligeholdelse af Københavns Universitets, Hillerød Kommunes og FSB’s bygninger. Aftalen med Københavns Universitet…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet