Dragør Skole Nord er ved at få udvidet de fysiske rammer, så skolen fremover kan rumme tre spor pr. klassetrin. Det betyder, at skolen får plads til ca. 900 af byens børn og unge.
Skou Gruppen står som totalentreprenør i spidsen for at bygge den 884 kvadratmeter store tilbygning, der giver plads til flere elever på Dragør Skole Nord. Derfor lød der en særlig tak til Skou Gruppen for deres arbejde og samarbejdet fra Dragørs borgmester, Eik Dahl Bidstrup, som holdt tale til skolens rejsegilde.
”Opgaven med at bygge denne nye del af skolen blev vundet af Skou Gruppen, som vi har et glimrende samarbejde med på en hel del andre områder. Sidst vi mødtes var ved spadestikket til denne bygning, og sikke et flot arbejde I har udført på denne korte tid,” sagde borgmesteren.
Det var også borgmesteren, der i oktober 2015 tog første spadestik til tilbygningen, hvis råhus nu står lukket med tag, vinduer og døre. Den nye tilbygning er placeret på et grønt område ved siden af skolen og forbindes med resten af skolen via en gangbro hen over en lysgård mellem skolen og det grønne område.
”I Skou Gruppen har vi set frem til at fejre, at råhuset nu står klar. Det er en særlig byggesag for os, fordi Dragør Kommune har givet Skou Gruppen chancen for at vise, at vi også er dygtige til at udføre store byggeprojekter i tillæg til de serviceopgaver, vi udfører for kommunen,” sagde Jesper Nicolaisen, partner og salgschef i Skou Gruppen, i sin tale ved rejsegildet. Han takkede også Dragør Kommune for et godt og effektivt samarbejde.
Det var ikke kun repræsentanter fra Dragør Kommune, Skou Gruppen og byggeriets håndværkere, der fejrerede rejsegildet. Vi havde sørget for is til alle elever, så de også kunne fejre, at byggeriet nu går ind i de sidste faser.
Tilbygning med fleksible rammer
Efter rejsegildet begynder håndværkerne på aptering af tilbygningen. I bygningen etableres seks nye klasseværelser, grupperum, teknik- og depotrum, fællesarealer, elevtoiletter og elevgarderober. I nogle af lokalerne etableres foldevægge, så lokalerne kan lægges sammen fx i undervisningssituationer, der kræver mere plads.
I udformningen af bygningen er der også taget højde for, hvis skolen i fremtiden skulle få brug for en anden indretning eller mere plads.
”De bærende vægge er placeret således, at man nemt kan ombygge tilbygningen, hvis behovene ændrer sig med tiden,” forklarer Skou Gruppens byggeleder, Jimmi Klitgaard Pedersen.
Både bygherre og Skou Gruppen har ønsket at bygge en solid bygning, der kan holde til det slid som en skole udsætte for. Råhuset er derfor bygget i betonelementer og mursten. Indvendigt afsluttes med fibergips, som er modstandsdygtig overfor stød og slag.
Tilbygningen er tegnet af KHS Arkitekter.