Samarbejde og nye idéer begrænser ressourceforbruget

Region Hovedstaden og Bispebjerg Hospital har fokus på en højere grad af bæredygtighed i byggeriet af det nye Uddannelsescenter Bispebjerg.

Et tæt samarbejde med Skou Gruppen, som er totalentreprenør på projektet, har gjort det muligt at genbruge byggematerialer og vælge mindre CO2-krævende løsninger. Samtidig er det nye uddannelsescenter også tro mod hospitalets oprindelige byggestil.

”Vi er løbende kommet med idéer til mere bæredygtige løsninger, som Skou Gruppen har været åbne og positive over for. Samarbejdet fungerer godt, og det giver rum for at løse problemerne til fælles tilfredshed – og til at komme med flere gode idéer,” siger Michael Jørgensen, som er senior projektleder hos Region Hovedstaden.

Det 2.450 kvadratmeter store Uddannelsescenter Bispebjerg kommer til at huse et auditorium med plads til 200 personer, 12 undervisningslokaler og en “dagligstue” med plads til 100 personer samt et stort fællesareal.

Projektet er udarbejdet i samarbejde med BBP Arkitekter og rådgivende ingeniør er Dominia.

Det er vigtigt for Region Hovedstaden, at ønsket om større grad af bæredygtighed ikke kommer til at stå i vejen for, at det nye uddannelsescenter falder naturligt ind blandt de øvrige bygninger på det smukke gamle hospital.

CLT-konstruktioner og genbrugstegl

Bærende konstruktioner i træ (CLT), genbrugstegl og hydraulisk kalkmørtel er nogle af de materialevalg, der skal sikre en højere grad af bæredygtighed i byggeriet.

”Skou Gruppens store erfaring med at bygge med CLT har helt sikkert været en fordel, og de har hele tiden været gode til at lytte og svare på vores spørgsmål. Vi var lidt bekymrede for, om der kom fugt ind i CLT-elementerne pga. de store mængder regnvand i foråret, men en fugttest viste heldigvis, at det ikke var tilfældet.” siger Michael Jørgensen.

Referencen til de gamle hospitalsbygninger sikres ved, at skalmurene etableres efter samme principper som de oprindelige bygninger i området. Murstenene er også tilsvarende, for de kommer fra en nedlagt kirkegårdsmur.

Genbrug af kantsten, håndtag og låse

”Det har hele tiden været vores ønske at fremme genbrug og reducere materialeforbruget i byggeriet mest muligt. En af de løsninger, som vi har fundet frem til, er også at genbruge de gamle kantsten fra området, når vi skal etablere udearealerne omkring uddannelsescenteret. Desuden bliver gamle håndtag og låsekasser, som Bispebjerg Hospitals viceværter har indsamlet igennem årene, sat i dørene frem for nye,” siger Michael Jørgensen og tilføjer:

”Genbrug af kantsten, håndtag og låse var ikke med i projektet fra starten, men Skou Gruppen har hele tiden været positive over for vores ideer og tilpasser arbejdet derefter.”

En hård start med meget vand

Foråret 2024 var særdeles vådt, hvilket også påvirkede byggeriet af det nye uddannelsescenter.

”Vi havde nogle store problemer med vand i starten af byggeriet, bl.a. fordi der var udfordringer med at få byggeriet tilkoblet kloakken. Det var derfor svært at få ledt regnvandet væk, og byggepladsen blev ekstremt våd. Pga. fare for nedsynkning var det nødvendigt at forstærke fundamentet i det ene hjørne af bygningen,” siger Michael Jørgensen og fortsætter:

”Der kommer altid uforudsete udfordringer, når man bygger. Det vigtigste er, at man får løst problemerne på en måde, som alle parter er tilfredse med. Det er vi lykkedes med sammen med Skou Gruppen.”

Wauw for det færdige resultat

Det nye Uddannelsescenter Bispebjerg forventes at stå færdigt i begyndelsen af 2025. For Michael Jørgensen er det en dag, han ser frem til med spænding og glæde.

”Det er et ambitiøst projekt, som vi har sat i søen, men Skou Gruppen har indtil videre leveret på et højt niveau. Og det forventer jeg, de gør helt frem til afleveringen,” siger Michael Jørgensen og tilføjer:

”Jeg glæder mig til at se uddannelsescenteret, når det står færdigt, og håber, at de besøgende vil sige ’wauw’, når de ser bygningen.”

Galleri:

Aktuelt

Salman får greb om byggeriet

Salman Ali Sattar er i praktik hos Skou Gruppen som led i sin uddannelse til bygningskonstruktør. ”Der er stor forskel på at være en del af en byggeplads i forhold…
21. marts 2025

Skou Gruppen investerer i langvarige relationer

Byggevirksomheden med hovedkvarter i Hørsholm har netop afleveret årsregnskab for 2023-24. Regnskabet viser en omsætning, som er lidt højere end året før. Til gengæld er resultatet præget af et generelt…
28. februar 2025

Modernisering på Svanemøllens Kaserne

Skou Gruppen har en rammeaftale med Forsvaret om vedligeholdelse af bygninger i Hovedstadsområdet. Ved årsskiftet har vi netop afsluttet udskiftning af vinduer og døre samt modernisering af opgange, kantine og…
29. januar 2025

30 procent kvindelige lærlinge

Hos Skou Gruppen har det været et erklæret mål at tiltrække og fastholde flere kvinder i byggeriet. Det vil virksomheden bl.a. gøre ved at opnå en andel af kvindelige lærlinge…
27. januar 2025

Godt samarbejde og stor erfaring sikrer gode projekter

Bispebjerg Hospital, Københavns Erhvervsakademi og Forsvaret er nogle af de bygherrer, som gang på gang vælger at samarbejde med Skou Gruppen. Selvom bygherrernes projekter er meget forskellige, fremhæver de samstemmende…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Alexander Hermansen

Teknisk direktør, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef og viceadm. direktør, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Marc Laursen

Økonomidirektør

ml@skougruppen.dk +45 45 74 59 03

Jesper Egund

Byggeteknisk og juridisk rådgiver, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Allan Wissing

Projektchef, Partner

awn@skougruppen.dk +45 20 68 18 90

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet