Vi lægger grunden til 173 ungdomsboliger på Amager

Netop nu er Skou Gruppen i gang med at etablere kældrene til byggeriet af 173 topmoderne ungdomsboliger på Englandsvej først på Amager. Der bliver tale om et arkitektonisk markant byggeri i op til fem etager med mange hældninger på tagene og murværk med flotte detaljer.

Byggeriet af de nye ungdomsboliger udføres i totalentreprise for Bonum Development på en grund, som tidligere har huset en BMW-forhandler. Projektet skal stå færdigt i begyndelsen af 2024, men det er allerede nu videresolgt til en svensk investeringsfond.

”Når vi til sin tid er færdige med byggeriet, vil kvarteret være blevet løftet med nye topmoderne og lækre ungdomsboliger i et megaflot byggeri,” siger byggeleder Claus Søndergaard fra Skou Gruppen.

Et flot og udfordrende byggeri

”Byggeriet får en meget speciel tagkonstruktion med mange hældninger og fald på tagene. Desuden bliver bygningen udsmykket med et murværk med udstikkende kopender, altså sten som er vendt, så de stikker ud ad facaden,” siger Claus Søndergaard.

Han og resten af projektteamet ser frem til, at etableringen af kældre afsluttes og betonelementerne snart er monteret. For herefter byder byggeriet nemlig på nogle gode håndværksmæssige udfordringer med hensyn til tagkonstruktionen og murværket.

Fine ungdomsboliger

Lars Svensen fra Bonum Development er bygherre, og han ser frem til at byggeriet begynder at tage mere form:

”Allerede for tre år siden, og længe inden vi fik byggetilladelsen, købte jeg grunden her på Englandsvej. Nu bliver det interessant at se de gode ungdomsboliger tage form,” siger han.

Der er tale om 173 lejeboliger på mellem 32 og 50 kvadratmeter, hvoraf enkelte er i to plan. Alle boliger får desuden adgang til fælles faciliteter som fælleskøkken, mødested, bibliotek med åben adgang til loungeområde, private pulterrum, cykel- og P-kælder samt gårdhave.

”Det er en fornøjelse for mig at se, hvordan Skou Gruppen får alle på projektet til at arbejde godt sammen herude. Det er et stort og kompliceret projekt, så det er vigtigt, at vi har en god kommunikation og fælles engagement i projektet,” siger Lars Svensen.

Citerer områdets karrer og Patriciavillaer

Det glæder arkitekt Mette Bang Pedersen fra Holscher Nordberg, at tegnestuen har haft relativt frie rammer i projektet.

”Vi har en ambitiøs bygherre, som ønsker, at byggeriet skal fremstå flot, og der er ikke sparret på noget,” siger hun og tilføjer:

”Det nye byggeri er omgivet af ældre karreer og stikveje med murermester- og Patriciavillaer. Det er i det hele taget et kvarter, som er præget af håndværksmæssig kvalitet, gesimser og detaljer. Det har vi fortolket ind i det nye byggeri.”

Bygningens tage får eksempelvis mange forskellige hældninger, som betyder, at der kommer mange gavlmotiver ud mod gaden. Murværket bygges op i dobbelthalvstensforbandt, som er en metode, man oftest ser i ældre murværk. Og på Englandsvej får metoden et tvist:

”Vi har tolket på det her, så vi stabler to sten for hver skiftegang. Det giver et særligt forbandt på huset. På udvalgte facader skaber vi desuden relief i forbandtet. Ved øget detaljering nedbringes skalaen særligt mod villakvarteret på Vatnavej,” forklarer Mette Bang Pedersen.

Bygningen får også murede rammer rundt om vinduerne, som kommer til at ramme vinduerne flot ind. Dette er endnu en fortolkning af de gamle murede dyder fra de gamle københavnerkarréer, som har en højere detaljegrad.

Aktuelt

Vi retter kompasset mod bæredygtighed

Kravene til byggebranchen om bæredygtighed og reduktion af CO2-aftryk bliver stadig større og mere eksplicitte. Det er ikke så mærkeligt, al den stund at byggebranchen faktisk er en af de…
24. november 2022

Ny rammeaftale med Forsvaret

Skou Gruppen har vundet en fireårig rammeaftale med Forsvarets Ejendomsstyrelse om at stå for vedligeholdelse af alle Forsvarets bygninger i hovedstadsområdet. Opgaven ligger godt til Skou Gruppen, der har lang…
28. oktober 2022

Skou Gruppen udklækker tre nye tømrersvende

Khalel Naser Ismail, Mikkel Engelstrup og Zakarias Stærk Sørensen har endt deres læretid hos os og har netop fået deres svendebrev. Her kan du læse om, hvordan vores tre lærlinge…
30. september 2022

Moderne daginstitution afleveret til Hvidovre Kommune

Skou Gruppen har afsluttet en gennemgribende renovering af Bytoften 29, som man har udført for Hvidovre Kommune. Den ene af de to renoverede og sammenbyggede bygninger er fra 1902, og…
15. september 2022

Færdig skolebygning med CLT i de bærende konstruktioner

Skou Gruppen er færdig med tilbygningen til Frederiksborg Byskole, som består af 2.200 kvadratmeter moderne faciliteter i to planer. Bakkefløjen består af spritnye klasselokaler, grupperum og faglokaler samt nye rum…
Skal vi arbejde sammen? Bliv kontaktet

Martin Skou Heidemann

Adm. direktør, Partner

ms@skougruppen.dk +45 28 35 80 15

Jesper Egund

Teknisk direktør, Partner

je@skougruppen.dk +45 28 35 80 16

Freddy Hansen

Tilbudschef, Partner

fh@skougruppen.dk +45 28 35 80 62

Alexander Hermansen

Tømrermester, Partner

ah@skougruppen.dk +45 41 38 31 58

Jesper Nicolaisen

Salgschef, Partner

jni@skougruppen.dk +45 28 96 00 02

Jesper Rasmussen

Bestyrelsesformand, Partner

jr@skougruppen.dk +45 27 20 18 18

Udfyld formularen og bliv kontaktet


[recaptcha]